Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grațiela Gavrilescu, mesaj emoționant după atacul asupra Israelului

Deputatul Grațiela Gavrilescu, președintele Forului de Conducere Colegială al PUSL, a transmis un mesaj plin de emoție după adoptarea în Parlament a unei declarații privind evenimentele din Israel.
„Am adoptat, astăzi, în Parlamentul României, un document- manifest pentru respectarea păcii, libertății, vieții și demnității pe Pământul Sfânt.
A fost un moment trist și emoționant:
“Declarația privind atacurile teroriste îndreptate împotriva Statului Israel şi a populaţiei civile”.
M-am gândit la toți prietenii mei dragi de acolo, la imaginile apocaliptice și știrile de coșmar, transmise din buncăre, și m-am gândit și la istorie…
Chiar ieri, aici, în țară, la 82 de ani de la deportarea primilor evrei în Transnistria, am comemorat și omagiat Victimele Holocaustului din România și nu pot să înțeleg de ce omenirea nu este capabilă să învețe nici măcar cele mai înspăimântătoare lecții din propria sa istorie!
Ne leagă nu doar 75 de ani de relații diplomatice neîntrerupte între România și Statul Israel ci și, adunate, multe sute de ani de relații de prietenie personale, de generații, între noi.
Și mai sunt și respectul și dragostea noastră pentru Locurile Sfinte.
Inestimabile!
Cum să nu ne doară sufletul?
Fie ca bunul Dumnezeu să le dea gândul cel bun, aducător de pace, și să îi păzească pe cei care luptă pentru dreptate și să îi odihnească veșnic pe cei care au fost victimele nevinovate ale acestui măcel!”