Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grațiela Gavrilescu, mesaj plin de emoție pentru studenți și profesori, la început de an universitar

Grațiela Gavrilescu, președintele Forului de Conducere Colegială al PUSL, le-a transmis profesorilor și studenților de la UPG un mesaj emoționant, în calitate de fost absolvent al Universității de Petrol și Gaze.
„Am avut, astăzi, onoarea de a participa la festivitatea de deschidere a noului an universitar, la Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești, în cadrul căreia s-au sărbătorit și 75 de ani dedicați de această prestigioasă instituție educației și cercetării în domeniul petrolier.
Sunt unul dintre absolvenți săi și mereu m-am mândrit cu acest statut!
Aici am dobândit cunoștințele și pregătirea care m-au ghidat în carieră.
Am început ca inginer, am devenit, ulterior, întreprinzător privat, în domeniul chimiei și, în cele din urmă, am avut curajul să îmi dedic viața politicului, mai întâi- ca viceprimar al Ploieștiului și, ulterior, ca deputat, ministru, vicepremier…
Nu am ars nicio etapă și pot depune mărturie că aici, la UPG, am pus una dintre cele mai solide cărămizi la temelia vieții mele.
Aici am învățat, cu adevărat, chimie industrială dar și noțiunile fundamentale ale organizării muncii, aici am aflat ce înseamnă adevăratul spirit de echipă, valoarea încrederii în ceilalți, curajul de a întreba atunci când ai nevoie de cele mai bune informații pentru a lua o decizie bună și, nu în ultimul rând, faptul că obținerea licenței nu înseamnă închiderea coperților cărții și așezarea ei, definitiv, în bibliotecă, ci abia începutul vieții celei adevărate!
Și tot aici l-am cunoscut și pe soțul meu, Mihai…
Deci?
Se putea mai mult pentru o viață de om?
Nu cred!
UPG are profesori extraordinari!
Îi respect și am fost onorată să putem ține legătura, peste decenii, și chiar să le pot cere ajutorul, ca ministru al mediului, să reducem gradul de poluare în Ploiești și împrejurimi.
Sunt convinsă că și acum domniile lor fac ceea ce știu mai bine: să ghideze și să inspire și că își vor dedica tot timpul și tot efortul pentru a-și ajuta discipolii să își atingă potențialul maxim.
Aș vrea să îi încurajez să nu se schimbe!
Și aș vrea, prin aceste rânduri, să vă încurajez și pe dumneavoastră, dragi studenți, să abordați acest an cu pasiune și determinare, indiferent de specializarea în care vă pregătiți!
Să aveți ambiția să puneți pietre de temelie puternice în fiecare zi a pregătirii voastre!
Iar pe voi, dragi “boboci”, să nu vă temeți!
Anul universitar care începe astăzi nu va fi doar despre prelegeri și examene.
Va fi, în primul rând, despre pregătirea pentru viața adevărată.
Despre dezvoltarea personală, despre prietenii pe care le veți lega și despre oportunități nebănuite.
UPG este exemplul care îmi este familiar, dar fiecare instituție de învățământ superior oferă astfel de oportunități!
Ca studenți, oriunde v-ați afla, trebuie doar să aveți deschiderea de a le descoperi și valorifica!
Vă doresc SUCCES!”