Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grațiela Gavrilescu: Nu există abuz mai mare al vreunui guvern ca acela de a le răpi bătrânilor și ultima speranță de supraviețuire!

Deputatul PUSL Grațiela Gavrilescu, președintele Biroului Executiv al PUSL, afirmă că în spațiul public se propagă mult prea multe subiecte și astfel problemele cu adevărat importante sunt lăsate pe plan secund, așa cum sunt cele legate de indexarea pensiilor și mișcările de protest.
„Spațiul public a devenit neîncăpător. Se “dezbat”, pătimaș, subiecte care ar putea suferi amânare, unele dintre ele- fabricate voit, în detrimentul celor care “ard” de-a dreptul!
Sigur, ne interesează situația externă!
Și nu putem rămâne indiferenți la mișcările de protest generate (inclusiv) de restricțiile din pandemie!
Dar, dacă acestea sunt probleme grave, cărora nu noi, de unii singuri, le putem decide rezolvarea, mai sunt și altele, pe care nu avem voie să le ignorăm.
Una dintre ele: neindexarea pensiilor, cel puțin cu rata inflației!
Atât s-au întors, pe toate părțile, variante peste variante ale Legii pensiilor, atât am amețit încurcând pensiile speciale cu cele de serviciu, pilonul 1- cu pilonul 2, contribuțiile cu indemnizațiile încât mintea românului care așteaptă poștașul cu mia de lei nu mai pricepe nimic…
Nu există abuz mai mare al vreunui guvern ca acela de a le răpi bătrânilor și ultima speranță de supraviețuire!
Nu înțeleg de ce domnul Cîțu, finanțist și fost prim-ministru, care a făcut, cu atâta larghețe, împrumuturi peste împrumuturi și pârtie în fața lui Ghinea pentru a scrie de capul lui și a negocia atât de prost PNRR, face pe precautul și se scumpește la tărâțe când este vorba despre indexarea pensiilor obișnuite!
Totul se scumpește: gazul, electricitatea, transportul, medicamentele, alimentele…
Oare domnul Cîțu nu vede?
Să apară la televizor și să le spună celor care au muncit o viață că renegocierea PNRR nu e posibilă și că, până în…. 2070… asta e situația, e deja o lipsă de omenie greu de înțeles!
Astfel de “semnale” venind, dinspre PNL și Senat, spre Palatul Victoria nu sunt deloc încurajatoare pentru cei care își doresc pace, pace socială și bunăstare pentru România!
Aplicați legea, domnule prim-ministru!”, spune Grațiela Gavrilescu.