Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grațiela Gavrilescu, președinte BEX PUSL: Sper ca instituțiile abilitate ale statului, toate, să își facă, pe deplin, datoria!

Deputatul Grațiela Gavrilescu, președintele Biroului Executiv al PUSL, îndeamnă la vigilență și cheltuirea cu chibzuință a banului public în ceea ce privește situația refugiaților veniți în România, amintind o serie de greșeli făcute în timpul unei alte crize, cea provocată de pandemie și recomandă o atenție sporită la cei care vor să profite de situația dramatică a refugiaților.
„Instituirea stării de alertă a fost “un dat”, neprogramat, care, din păcate, pe lângă efectele sale pozitive privind reducerea răspândirii COVID-19, a făcut loc și unor numeroase abuzuri, în special în zona achizițiilor, despre care nu prea mai auzim nimic?!
Abuzurile și excesele au fost hibele acestor ani ai pandemiei și sper, ca și dumneavoastră, că acestea vor fi, într-un fel sau altul, recuperate financiar și îndreptate moral și că, “arși” fiind, cu aceste “greșeli”, vom sufla și în iaurt și nu le vom repeta.
Ne-ar costa prea mult!
Acum, traversăm o nouă perioadă de criză, cea a războiului din Ucraina.
Din nou, avem de-a face cu obligații cărora nu am mai fost nevoiți să le facem față până acum: refugiații.
De la translatori și ajutoare, până la cazarea, masa, verificarea actelor și chiar emiterea de acte ori stabilirea coridoarelor de tranzit pentru unii dintre ei…
Nu este simplu deloc și nici ieftin!
Ca și în cazul pandemiei, vor fi alocați bani și personal pentru rezolvarea situației…
Am văzut cu ochii mei, la Vama Siret, cum stau lucrurile.
Este dramatic ceea ce se întâmplă și, tocmai de aceea, nu trebuie să repetăm greșeala de acum doi ani ca propriile lacrimi să ne împiedice să vedem sclipirea din ochii “profitorilor de situație”.
Sper ca instituțiile abilitate ale statului, TOATE!, să își facă, pe deplin, datoria!”, transmite Grațiela Gavrilescu.