Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grațiela Gavrilescu, președintele Forului de Conducere Colegială al PUSL, atac frontal la Klaus Iohannis

Grațiela Gavrilescu, președintele Forului de Conducere Colegială al PUSL, a taxat dur poziția președintelui Iohannis pe tema Bîstroe, una nedemnă pentru România și pentru români.
„Invazia criminală a Rusiei in Ucraina este o barbarie intolerabilă.
Romania are datoria morală și istorică de a rămâne, fermă, alături de partenerii euro-atlantici, în sprijinirea vecinilor aflați în grea suferință.
Această obligatie de onoare nu implică, însă, și sacrificarea demnității noastre.
Președintele României a făcut, la Varșovia, și câteva declarații cu referire la – să mă exprim corect politic, sa nu il supăr! – “lucrările de dragare făcute pe Canalul Bîstroe, cu deja vizibile efecte negative asupra biosferei Deltei Dunării”…
Sunt româncă!
Și nu îmi este rușine să îmi iubesc propria țară și să mi-o doresc să rămână minunată, așa cum ne-a dat-o Dumnezeu, și pentru generațiile care ne vor urma!
În consecință, și eu mă număr printre conaționalii mei care se străduiesc- fiecare cum poate și cum știe!, să ceară ca lucrările pe Bîstroe să înceteze!
Sunt suficiente dovezi că “drenarea” a adâncit canalul de la 3,5 la 7 m și a făcut deja posibilă circulația navelor de mare tonaj.
Așteptam de la președintele meu atât: să ne spună că ESTE o situație gravă de care se va ocupa PERSONAL să o rezolve, cu diplomație, URGENT, în bunele relații pe care dorim să le menținem cu Ucraina!
Poziția domnului președinte, însă, m-a dezamăgit profund:
„Am văzut că la noi o serie întreagă de politicieni s-au inflamat fără să verifice ce se întâmplă acolo. Unii politicieni cred că au simțit o ocazie să se profileze un pic mai mult în spațiul public românesc, probabil în vederea alegerilor de anul viitor.”
Ar fi fost bine să aveți dreptate, domnule Președinte!
Dar, din păcate, Delta Dunării deja suferă!”, a scris Grațiela Gavrilescu pe rețelele de socializare.