Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grațiela Gavrilescu, președintele Forului de Conducere Colegială al PUSL: Chiar nu înțelegem că trebuie să protejăm și economia acestei țări?

Interzicerea exportului de animale vii ar echivala cu punerea pe butuci definitiv a zootehniei din România, spune Grațiela Gavrilescu, președintele Forului de Conducere Colegială al PUSL, care face un apel către guvernanți de a proteja economia țării.
„Ne mai punem o tichie de mărgăritar???
Ce ne lipsea acum, în plină criză alimentară și după un an greu, în care mulți fermieri au fost nevoiți să își sacrifice animalele nemaiavând furaje pentru acestea?
O inițiativă legislativă, care să ne “alinieze” (iar!?) la “exigențele europene”: INTERZICEREA EXPORTULUI DE ANIMALE VII!
Efect imediat?
Punerea pe butuci a ceea ce a mai rămas- pe ici pe colo- din zootehnia românească!
Desigur, protejăm animalele și milităm ca acestea să nu sufere rele tratamente, nici pe parcursul vieții lor și nici la sacrificare! Și sunt suficiente legi care, dacă sunt respectate, nu le pun în pericol!
Dar, pentru Dumnezeu!, chiar nu înțelegem că trebuie să protejăm și economia acestei țări???
Spania tocmai ce a eliminat TVA-ul la legume, fructe, cartofi, cereale și pâine și ajută fermierii printr-un program de 300 milioane de euro.
Noi ce facem??”, transmite Grațiela Gavrilescu.