Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grațiela Gavrilescu, președintele Forului de Conducere Colegială al PUSL: Nu trebuie să le deschidem larg poarta celor care deja ne decimează pădurile!

Transformarea regiilor autonome în societăți comerciale și societăți pe acțiuni reprezintă un jaf, afirmă Grațiela Gavrilescu, președintele Forului de Conducere Colegială al PUSL, într-o postare pe rețelele de socializare.
„Jaf pe față!
Șmecheria usr-istă cu reconfigurarea regiilor în societăți comerciale și societăți pe acțiuni are, între alte efecte, și “ruperea” comercializării masei lemnoase din pădurile de stat de activitatea de administrare a acestora.
Cu alte cuvinte, chiar dacă proprietar asupra a ce i-a mai rămas din fondul forestier rămâne statul, caimacul îl va putea lua… nu se știe care privat, vânzând lemnul- inclusiv lemnul de foc!, unde, cui, când, la ce preț și în ce cantitate va dori!
Nimeni nu pretinde că ROMSILVA e vreo lumină!
Este și unul dintre motivele pentru care, în 2015, ca ministru, am înființat Garda Forestieră, am implementat noul Cod Forestier, am făcut SUMAL- ul funcțional și am ordonat cele mai drastice controale, pentru descurajarea tăierilor ilegale, defrișărilor și abuzurilor!
Dar asta nu înseamnă că trebuie să le deschidem larg, poarta, exclusiv la mâna și în interesul lor, celor care deja ne decimează pădurile!
E prea de tot!
Am înțeles, în 2015, că nu am putut interzice exportul de lemn neprelucrat, că nu aveam voie de la Bruxelles!
Dar REFUZ să înțeleg, în 2023, în plină criză energetică și după eșecul Schengen- când am văzut câți bani dau austriecii pe regulamentele europene, cum m-ar putea obliga pe mine Europa să dau aurul verde al țării mele pe mâna altora!
Sau poate că… și pădurile ar trebui să ajungă, neimpozitate, peste graniță?”, scrie Grațiela Gavrilescu.