Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grațiela Gavrilescu: România trece de la starea de alertă la starea de nervi!

Deputatul umanist Grațiela Gavrilescu spune că modul în care autoritățile comunică măsurile luate în perioada pandemiei conduc la concluzia că românii sunt tratați precum o ”turmă obedientă și disciplinată, care nu merită explicații sau scuze, incapabilă să se autoprotejeze”.


Într-o postare pe Facebook, Grațiela Gavrilescu face o pararelă între România și alte țări europene, acolo unde există un calendar cu reluarea anumitor activități, cu termene exacte, în timp ce autoritățile române nu au prezentat un astfel de plan.
Redăm, mai jos, întregul mesaj al deputatului Grațiela Gavrilescu:
„România se izolează, în sensul rău al cuvântului!, în mod deliberat!
În timp ce guvernele celorlalte state membre- unele cu bilanțuri pandemice mult mai grave ca al nostru!- au realizat impactul nimicitor al crizei asupra economiei și psihicului uman, și se grăbesc să reintre în normalitate, al nostru anunță, cu aroganță și tupeu, încontinuu, începutul… sfârșitului lumii!
Suntem tratați ca o turmă obedientă și disciplinată, care nu merită explicații sau scuze, incapabilă să se autoprotejeze ori să gândească mai încolo de ziua de salariu și de cea a plății facturii de întreținere!
Orice italian, spaniol, grec, francez etc. știe, la ora asta, cel puțin câteva lucruri minimale, ca, de pildă, dacă, în ce condiții și când
– își va relua copilul lui școala
– își va relua activitatea proprie, și cu ce salariu
– va mai putea pleca în vacanță etc.
… Pentru că guvernul lui a avut minima decență de a-i prezenta UN PLAN, la care să își poată raporta propria EXISTENȚĂ.
Pentru că oamenii, pentru A TRĂI, au nevoie de repere, în timp și spațiu, la care, în mod deliberat, să își raporteze propria existență.
Au nevoie și de libertate, de vise, de speranțe, cărora “să le facă loc” între jaloanele obligatorii…
Așa se face că insulele grecești, Barcelona sau Madridul își redeschid porțile pentru turiști…
Că plajele grecești sunt deschise din 4 mai, în timp ce noi avem voie, la mare, doar dacă avem, acolo, bunicii sau o casă de vacanță…
Tavernele grecești s-au, redeschis, de ieri, și acestea.
Terasele noastre???
Încă nu se știe dacă “ li se va da voie” de la 1 iunie… Și nici în ce condiții…
Granițele Greciei se deschid, pentru turiștii din Serbia și Bulgaria, pe 15 iunie.
Pentru cei din România- nu.
De ce?
Întrebati-l pe premier, că nu ne-a explicat încă!
Este prea ocupat să ne anunțe apocalipsa la televizor!
… în timp ce turismul României, cu greu renăscut în ultimii doi-trei ani, moare în chinuri, fără slujbă, lumânare și împărtășanie, că e epidemie!
Guvernanților, guvernați!
Puneți-vă mintea la contribuție și, măcar din când în când, ascultați-vă și inima!
Jocul ăsta cu trecerea de la starea-de-urgență-fără-mască la starea-de-alertă-cu, de la distanțarea-socială, la distanțarea-de-societate, la ruperea-de-realitate ne aruncă în haosul unei stări-de-nervi generalizate, pe care, zău, nu știu cum o veți mai putea gestiona!”.