Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Îndemn umanist de Ziua Națională a Inimii: Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră!

O viață sănătoasă, fără excese și abuzuri ne poate scuti de multe neplăceri și riscuri asupra sănătății noastre, spune Grațiela Gavrilescu, președintele Forului de Conducere Colegială al PUSL.
„Din 1997, la inițiativa Academiei de Științe Medicale, data de 4 Mai este dedicată ZILEI NAȚIONALE A INIMII, eveniment prin care, pacienții și medicii, instituțiile și ong-urile, cercetătorii și producătorii de medicamente, nutriționiștii doresc să atragă atenția asupra riscurilor afecţiunilor cardiovasculare.
Prima cauză de mortalitate în România și una din principalele- în Europa, bolile cardiovasculare, incluse deja în programele naționale de sănătate, trebuie să constituie, și în continuare, o prioritate!
Atât la nivel național, cât și pentru fiecare dintre noi!
Desigur, prevenția este cheia!
O viață sănătoasă, fără abuzuri, controlul periodic ne pot scuti de riscul unei vieți mereu pusă în pericol!
Dar, în situațiile grave, ale malformațiilor congenitale și ale bolii deja instalate, intervine rolul sistemului sanitar, al asigurării continuității tratamentului și accesului la medicamente vitale, de ultimă generație, la intervenții chirurgicale sigure și, în ultimă instanță, la transplant.
De ZIUA NAȚIONALĂ A INIMII, tuturor, multă sănătate!
Aveți grijă de INIMA dumneavoastră!”