Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Întâlnire de vârf, Maria Grapini – Luca Niculescu!

Europarlamentarul pledează cauza românilor din Franţa, în faţa ambasadorului României la Paris.

Europarlamentarul român Maria Grapini se întâlneşte în această seară, la Paris, cu ambasadorul României în capitala Franţei, Luca Niculescu. Întâlnirea, ce se va desfăşura la reşedinţa Ambasadorului României, vizează discuţii importante pe tema situaţiei conaţionalilor noştri din Hexagon.

“Va fi, cu siguranţă, o întâlnire foarte bună pentru că avem, în Franţa, un ambasador tânăr, implicat activ în viaţa comunităţii româneşti de la Paris, conştient de problemele pe care le au cei care au ales să-şi construiască o viaţă acolo. Voi pleda cauza semenilor noştri, îi voi prezenta ambasadorului scrisorile şi mesajele primite din partea comunităţilor de români, din diverse zone ale Franţei, îi voi solicita sprijin, în numele acestora. Militez, prin tot ceea ce fac, pentru unitate. Unitate între românii de aici, unitate între românii de acolo, oriunde ar fi acel “acolo”, unitate între cei de aici şi cei de acolo! Trăim timpuri grele. Bătrânul Continent e zguduit de tensiuni inimaginabile şi nu vorbesc doar de Brexit, ne aflăm în faţa unor provocări unice, din păcate, pe care Europa nu le-a mai trăit! Românii noştri simt toată această tensiune acumulată şi au nevoie de noi, să fim lângă ei!“, a declarat, la plecarea spre Paris, Maria Grapini.

Aşa cum procedează de fiecare dată, Maria Grapini va preda şi Excelenţei sale, ambasadorul României în Franţa, materiale de promovare a României pe care le achiziționează prin finanţare personală. Acum, la Paris, Maria Grapini va duce albume dedicate marelui sculptor Constantin Brâncuşi și hărți în limba franceză cu România.

Europarlamentarul român participă, în capitala Franţei, la şedinţa Comisiei Transport și Turism a Parlamentului European, ce va avea loc, în 23 august.