Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Învățământul profesional și vocațional, un mijloc important pentru dezvoltarea României

„România Educată” conține și o parte importantă dedicată învățământului profesional și vocațional, unul pentru care Ana Loredana Predescu militează de la începutul mandatului său de deputat.

 

“Am fost onorată să particip la consultarea organizată de Președintele României privind proiectul „România Educată”.
✅ Am remarcat că proiectul „România Educată” atribuie o atenție aparte învățământului profesional și vocațional. Mă bucură acest lucru deoarece consider că aceste paliere educaționale au nevoie de o reformă, de acțiuni care să contribuie la recâștigarea prestigiului de altă dată.
✅ Din calitatea de deputat și eu susțin dezvoltarea învățământului profesional ca principal mijloc de reducere a decalajelor de pe piața muncii și pentru dezvoltarea socială și economică a României.
✅ Am depus în acest sens un proiect de lege care constă în dobândirea de competențe antreprenoriale și financiare, de bază, pe întreaga durată a anilor de studiu, pentru elevii din învățământul profesional și tehnic.
‼ Rămâne de văzut în ce măsură va putea fi introdusă în școli, într-o manieră unitară și accentuată, consilierea vocațională și orientarea profesională ca parte a punerii în aplicare cu succes a celor trei rute asumate ca și reforme în cadrul proiectului România Educată – teoretică, profesională și vocațională.”