Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Investiție „verde” la Ploiești. Grațiela Gavrilescu: Între sănătatea noastră și calitatea mediului înconjurător există o legătură indisolubilă!

Grațiela Gavrilescu, președintele Forului de Conducere Colegială al PUSL, a participat la inaugurarea primei unități de decontaminare PET, o investiție ecologică în valoare de 55 de milioane de euro.
„La Ploiești, la cea mai mare fabrica a Grupului Coca-Cola HBC din sud-estul Europei, a fost inaugurată, astăzi, în prezența domnului prim-ministru Marcel Ciolacu și a numeroase personalități din sfera economiei și politicii, o investiție verde, în valoare de 55 de milioane de euro.
Este vorba despre o unitate de decontaminare PET, o premieră pentru un producător de băuturi în România, în care se va produce întregul volum de preforme necesar tuturor fabricilor Coca- Cola din țară.
Iată că se poate!
Reciclarea PET-urilor, pe care, în calitate de ministru al Mediului, am reglementat-o încă din 2018, devine, la Ploiești, REALITATE.
Circuitul urmat de PET-ul utilizat devine mult mai prietenos cu mediul și, implicit, cu sănătatea și bugetul oamenilor.
Deșeul se colectează separat, se sortează, se decontaminează, se toacă în fulgi și devine materie primă , atent controlată pentru a răspunde exigențelor industriei alimentare, pentru fabrică.
Fulgii sunt prelucrați în granule, care, la rândul lor, sunt transformate în preforme- viitoare recipiente PET 100% reciclate (rPET) in house, ele însele reciclabile.
Între sănătatea noastră și calitatea mediului înconjurător există o legătură indisolubilă!
Vă invit ca, măcar de acum înainte, după ce consumați conținutul unui recipient PET, să îl clătiți cu apă- ca prim pas pentru decontaminare- să îl puneți deoparte și să îl valorificați!
Mai puține PET-uri în natură- mai multă curățenie, frumusețe și sănătate!”, a transmis Grațiela Gavrilescu.