Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Maria Grapini cere UE „fapte, nu vorbe”. Sprijinirea persoanelor cu dizabilități, o prioritate pentru europarlamentarul umanist!

Europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal, Maria Grapini, cere UE „fapte, nu vorbe” în privința sprijinirii persoanelor cu dizabilități.

Potrivit eurodeputatului Grapini, la nivelul UE, vorbim de aproape 80 de milioane de persoane care au o dizibilitate mai mare sau mai mică. Mai mult, susține Maria Grapini, aproape 30% dintre aceștia sunt în prag de sărăcie.

“ Sigur, avem o strategie europeană până în 2030 care vizează persoanele cu dizabilități. Eu reprezint în PE, Partidul Umanist Social Liberal din țara mea, și noi înțelegem că este nevoie de fapte, nu de vorbe. Trebuie să ajutăm statele membre care nu nici resurse umane, nici buget, pentru a crea condiții adecvate, unui trai decent, persoanelor cu dizabilități. Este nevoie să avem acest centru și felicit raportoarea pentru ceea ce a prezentat aici și cred că toți trebuie să susținem și să ajungem la lucruri concrete pentru că este nevoie de mai multă empatie din partea noastră”, a punctat, în intervenția sa, europarlamentarul umanist, care, în context, și-a exprimat dezamăgirea că, ieri, la Strasbourg a văzut cum o persoană aflată pe bicicletă electrică a dat, efectiv, peste o persoană cu baston alb.

În opinia Mariei Grapini, este nevoie de coerență la nivelul UE, care să conducă la o integrare reală a acestor oameni pentru că este nevoie, înainte de toate, ca acești oameni să fie ascultați.

„Nimeni nu știe mai bine decât asociațiile din care fac parte acești oameni care sunt problemele cu care se confruntă aceștia și cum pot fi rezolvate! Personal, lucrez în țara cu asociațiile care se ocupă de persoanele cu dizabilități, dar avem nevoie de coerență, pe marginea acestui subiect, în toată UE!”, a conchis eurodeputatul român.

 

 

https://cronicaromana.net/2022/10/04/maria-grapini-cere-ue-fapte-nu-vorbe-sprijinirea-persoanelor-cu-dizabilitati-o-prioritate-pentru-europarlamentarul-umanist/