Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Maria Grapini, despre rezoluția PE privind LGBT: Nu există o discriminare în România, nu-i dă nimeni afară din tramvai

Minoritățile sexuale nu sunt discriminate în România. Afirmația categorică a fost făcută la RFI de eurodeputata Maria Grapini, membră a grupului socialiștilor din Parlamentul European. PE a adoptat o rezoluție prin care solicită CE să ia măsuri împotriva României, Ungariei și Poloniei, din cauza nerespectării drepturilor LGBTIQ.

Eurodeputații aleși pe listele PSD au fost singurii din grupul S&D care au votat împotriva rezoluției Parlamentului European pe tema drepturilor LGBTIQ. Tot contra s-a pronunțat și majoritatea europarlamentarilor români din grupul PPE.

Rezoluția PE privind drepturile LGBT care nu presupune vreo obligație juridică arată că familiile LGBT și cuplurile de același sex ar trebui să aibă aceleași libertăți de circulație și aceleași drepturi de reîntregire a familiei ca și celelalte.

Potrivit textului, căsătoriile sau parteneriatele înregistrate într-un stat membru ar trebui recunoscute în toate țările membre, în mod uniform.

România ar trebui să-și modifice legislația, pentru a respecta drepturile acestei comunități, spune la RFI eurodeputatul USR PLUS Nicu Ștefănuță, care a votat în favoarea rezoluției: ”Noi suntem un partid care este pentru justiție și pentru legalitate și credem un lucru foarte simplu: nu este posibil să mori cu dreptatea în mână. Asta înseamnă că dreptate trebuie să aibă cam toți cetățenii României, indiferent de preferințe, indiferent de cine sunt”.