Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Maria Grapini le bate obrazul celor șapte ambasadori! Umanista va interpela Comisia Europeană, în debutul lui 2018

Tensiunile recente prin care trece România, odată cu frontul comun făcut de șapte ambasade, la adresa legilor Justiției, au determinat-o pe umanista Maria Grapini să-și schimbe mesajul de An Nou, adresat semenilor. Aflată la Timișoara, în scurta vacanță a PE, Grapini a transmis o declarație complexă, dură și pertinentă, deși ar fi preferat ca românii să aibă parte de liniște, măcar de sărbători…

“Intenționam să vin cu un mesaj pacificator, pentru că e prea multă ură în jurul nostru, suntem atât de înverșunați, unii împotriva altora, încât mă mir că mai rezistă țara asta minunată, într-o astfel de tensiune! Scindarea socială, vizibilă peste tot, la orice oră, pe orice post tv, e nepermisă! Creștinii sunt încă în sărbătoare, așteptăm Noul An, ne rugăm pentru morții noștri, închinăm pentru cei vii, suntem alături de familii și prieteni! Unde ne e bunătatea, omenia? Mai mult decât atât, în fapt un obicei păgubos al ultimilor ani, străinii seamănă, din nou, discordie. Urmăresc dezbaterile privind supărarea ambasadorilor din șapte state europene, față de legile justiției din România. În loc să le trimitem legile traduse, poate era mai bine să le cerem ambasadorilor respectivi să-și citească fisele postului! De unde si până unde își permit unii diplomați să ne spună ce legi să adoptăm? Oare ambasadorii români în statele membre UE cer parlamentelor naționale să procedeze într-un fel sau altul? Îmi voi permite să interpelez Comisia Europeană, imediat ce vom începe sesiunea parlamentară europeană!”, a transmis europarlamentarul PPU-sl.

Maria Grapini le-a indicat celor care „mușcă momeala” aruncată de către diplomații celor șapte țări să citească, din scoarță-n scoarță, legislația…celor șapte state.

“Este incredibil cât de ușor ne lăsăm, câteodată, manipulați! Legile justiției din România conțin ACELEAȘI prevederi precum cele ale Franței, Germaniei sau Olandei! E timp destul, aceste zile, să citiți și să trageți singuri concluziile. Vă rog s-o faceți, nu fiți superficiali, nu suntem un popor de naivi! Am fost acuzată – tot în aceste zile în care speram să am parte de liniște, căci așa ar fi fost omenește – că sunt părtinitoare, că țin cu Puterea, că fac jocul ei. Refuz să intru în polemici, spun doar atât: mi-am apărat și-mi apăr țara, mai mult decât toți cei care mă jignesc, la comandă sau nu! Mă bat pentru România noastră cum n-o face niciunul dintre cei care mă acuză, pentru că încă mai cred că ne putem salva! Nu-mi vorbesc țara de rău, în fața Europei, nu cer sancțiuni și cartonașe roșii pentru România, în plenul Parlamentului European, nu servesc interese străine de Tricolor! Când țara mea e aruncată în corzi, pe nedrept, ripostez! Când țara mea e privită pe sub sprânceană, o apăr! Fie că le convine unora, fie că nu, rămân o PATRIOATĂ!”, a mai spus umanista.

În finalul declarației transmise românilor, Maria Grapini și-a exprimat speranța că 2018 va fi anul decantării răului de bine, anul marilor decizii, anul Centenarului, anul împăcării sociale.

“Le doresc românilor puterea de a renunța la ură, luciditatea de a opta pentru unitate! La mulți ani!”, a conchis europarlamentarul PPU-sl.