Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mesaj umanist de Ziua Drapelului: Drapelul Național ne uneşte şi reprezintă mândria noastră!

PUSL, prin europarlamentarul Maria Grapini, membru în grupul S&D, a transmis milioanelor de români, din afara și din interiorul granițelor țării, un mesaj emoționant:
„Drapelul național este unul dintre simbolurile cele mai importante ale României. Cu el ne indentificăm în lume. Recent, la ONU, am fost mândră să văd fluturând drapelul României. Drapelul Național are o însemnătate uriașă pentru suveranitatea și independența țării noastre. Drapelul ne uneşte şi reprezintă mândria noastră, alături de stemă, imn și sigiliu, și completează simbolurile națiunii române. Simbolurile naționale trebuie cunoscute, omagiate și respectate și trebuie să fie sfinte pentru orice român! Ziua Drapelului Național trebuie sărbătorită de toți cei care sunt români, iubesc România și cinstesc, prin munca lor, țara!
Simbolul suprem al unității si suveranității românești, Drapelul tricolor a fost folosit ca steag de luptă încă din 1834 și îi îndemn pe toți românii, oriunde s-ar afla, să respecte cele trei culori!
Astăzi, îl folosim cu mândrie la evenimentele oficiale naționale și internaționale, la sărbătorile naționale, drapelul fiind arborat la instituțiile publice, punctele de frontieră, pe ambarcațiunile sub pavilion românesc și în cadrul competițiilor sportive! La mulți ani, România!”