Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mesajul românilor pentru Maria Grapini „De așa români avem nevoie să ne reprezinte în PE!”

30.01.2019

COMUNICAT DE PRESĂ

Mesajul românilor de pretutindeni pentru Maria Grapini

„De așa români avem nevoie să ne reprezinte în PE!”

 

Reacțiile românilor din lumea largă, după intervenția dură a europarlamentarului umanist, Maria Grapini, din noiembrie 2018, la discuțiile din plenul PE, pe tema Rezoluției la adresa României, continuă să sosească.

Adresate direct umanistei sau preluate de diverse medii de comunicare online, mesajele românilor transmise în primul rând compatrioților și-apoi celei care le-a readus mândria – după cum declară foarte mulți dintre ei – sunt directe și fără echivoc: „De așa români avem nevoie să ne reprezinte în PE!”, susțin Românii de pretutindeni uniți sub tricolor pe-a căror pagină s-au înregistrat 2,4 milioane de vizualizări!

Europarlamentarul umanist declara, în acea zi neagră pentru România, în plenul Parlamentului European: “Nu am votat rezoluţia pentru că aceasta este o rezoluţie a ipocriziei, nu este o rezoluţie privind statul de drept în România. De ce doreşte Parlamentul European, de ce doresc anumiţi eurodeputaţi, de ce doreşte Comisia să fie pusă ţara mea la colţ? De ce nu exportaţi ceea ce puneţi în rezoluţie la dumneavoastră acasă, de ce intraţi în subsidiaritate, în ce ţară s-a mai amestecat Uniunea Europeană la schimbarea unui şef de instituţie, de ce trebuie să raportăm noi când se schimbă constituţional un şef de instituţie, fie el şi procurorul general? S-a creat o criză, s-a creat o ţară a procurorilor, lăsaţi-ne în pace, vrem să ne apărăm cetăţenii, vrem să se respecte tratatul, noi România nu am încălcat tratatul, în schimb Uniunea Europeană încalcă tratatul şi regulamentul Schengen, nu ne lăsaţi în spaţiul Schengen deşi nu avem garduri!“.

Poziția Mariei Grapini a fost aplaudată în toate colțurile lumii de către români care-și iubesc țara, o apără oriunde și-ar duce traiul și nu admit judecăți nedrepte sau puneri la zid neîntemeiate.

Lor, dar și celor care i-au scris sau i s-au adresat direct, de atunci și până acum, umanista Maria Grapini le-a transmis un MULȚUMESC mare cât harta României.

„Toți cei care sunt aleși în Parlamentul European trebuie să apere suveranitatea și integritatea României, să garanteze un tratament egal al cetățenilor români și al țării, în totalitatea ei, în toate deciziile luate de instituțiile europene. Consider că timpul rămas până la viitoarele alegeri europarlamentare este unul important, de analiză și decizie în cunoștință de cauză, pe bază de rezultate, nu pe bază de vorbe. România are nevoie de europarlamentari puternici, experimentați, dedicați patriei și neamului, foarte buni negociatori și desăvârșiți luptători! România merită reprezentanți dedicați ei în totalitate! Le mulțumesc celor care au crezut și cred în mine, românilor din diaspora, cu care mă întâlnesc frecvent, românilor din țară, care-mi scriu, îmi cer sprijinul și mă felicită pentru rezultatele profesionale, le transmit tuturor că misiunea mea în Parlamentul European e una singură: România!”, a declarat europarlamentarul umanist, Maria Grapini.