Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mihai Teodor: „Actuala clasă politică a eșuat!”

Secretarul general al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), Mihai Teodor, face declarații în momentul zero al situației din Parlamentul României.

În timp ce Parlamentul dezbate și votează astăzi moțiunea de cenzură, Umanistul Mihai Teodor transmite un mesaj pe pagina sa oficială de Facebook:

„România este paralizată în acest moment și se zbate într-o stare de incertitudine profundă, în timp ce, de la o zi la alta, instabilitatea politică crește.

Mediul de afaceri patinează în gol, investitorii străini se feresc de România, aparatul public administrativ nu poate performa în acest climat, cetățenii au nemulțumirile lor, mai mult, se sădește ura între generații și între categorii sociale.

Totul pentru că actuala clasa politică este prea ocupată să se lupte pentru putere, pentru funcții, pentru beneficii personale, pentru câștigul partidelor politice.

Lupta se dă pentru alegerile în două tururi. În 2011, așa cum spune vorba românească, PNL a săpat groapa PSD-ului și a căzut singur în ea atunci când a modificat legislația din două tururi, într-un singur tur. Acum, același PNL s-a răzgândit și vrea să revină la alegerea în două tururi pentru a-și asigura baza de primari necesari pentru a scoate scor bun la alegerile parlamentare.

În cazul în care trece moțiunea de cenzură și pică Guvernul, există posibilitatea unui scenariu care presupune declanșarea alegerilor anticipate care ar amplifica haosul politic. Acest lucru nu trebuie să se întâmple.

Concluzia? Actuala clasă politică a eșuat. Interesele și nevoile cetățenilor au fost uitate în acest război pentru putere. Încă o dată, poporul este mai prejos de interesul personal al politicienilor care astăzi sunt la în Parlament.

Partidul Puterii Umaniste susține și promovează o clasă politică formată din oameni care sunt împliniți din punct de vedere personal, oameni care vor să-și dedice experiența și priceperea pentru dezvoltare și bunăstarea societății, oameni care nu sunt puși pe căpătuială, oameni potriviți în locuri potrivite”.

Biroul de presă