Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mihai Teodor: „România trebuia să fie în Schengen de mult!”

 Vicepreședintele Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), Mihai Teodor, a  salutat declarația Președintelui Parlamentului European, David Sassoli,

prin care acesta afirmă că instituția pe care o coordonează sprijină „cu toată inima” intrarea României în spațiul Schengen.

„Am primit cu bucurie această veste! Este absolut normal și firesc ca acest lucru să se întâmple, ba chiar este târziu”, a transmis Mihai Teodor pe pagina sa oficială de Facebook.

Umanistul Teodor susține faptul că poziționarea intereselor personale și de partid mai presus de interesul național a afectat coerența și consecvența României: „Astfel, s-a slăbit poziția României în raport cu partenerii europeni, dar și în plan internațional”.

Totodată, referitor la poziția României față de Europa, Mihai Teodor a adăugat: „A venit timpul să ne luăm în serios rolul de partener, de stat membru al proiectului european, să dovedim maturitate politică și ne facem vocea auzită. Trebuie să ajungem să începem să contăm în Europa, la fel de mult cum contează Franța, Olanda, Germania sau statele nordice.

 

Textul integral poate fi accesat pe pagina oficială de Facebook a lui Mihai Teodor: https://www.facebook.com/1157480384268430/posts/3182324161784032/?d=n .

 

Biroul de presă