Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

„Ne implicăm pentru că vrem să ne decidem viitorul!”

La 28 de ani, medicul rezident Alexandra Brădicean-Ursa crede în implicarea politică a tinerilor și în dezvoltarea Aradului pentru generațilie viitoare.

JA.Cine este Alexandra Brădicean-Ursa și de ce te-ai implicat, acum, în politică?

ALEXANDRA BRĂDICEAN- URSA. Aș începe prin a spune, în primul rând, că sunt o tânără arădeancă. Născută și crescută în Arad, am ales să rămân în orașul meu de suflet și să profesez tot aici. Sunt medic rezident în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad – specializarea neonatologie și poate implicarea mea profesională m-a determinat și mai mult să devin activă în zona politică. Fiind medic rezident pe secția neonatologie cunosc nevoile stringente a sistemului de sănătate. Sunt acolo atunci când un copil vine pe lume, în primele lui momente, și nu pot să nu mă gândesc la viitorul lor și al nostru.

JA. Și totuși, de la medicină la politică?

ALEXANDRA BRĂDICEAN- URSA. Ca să îmi ințelegeți decizia de a mă implica în politică, vreau să vă împărtășesc unul din secretele mele. Mi-am dorit încă de mică sa devin medic pediatru și mi-am îndeplinit visul, iar acum încerc sa readuc zâmbetele pe chipurile copiilor. Copiii reprezinta viitorul! Iar acest viitor ne obligă pe toți la responsabilitate și asumare. Din aceste considerente îmi asum să o impicare cu onoare și devotament în politica arădeană. Realitatea este că lumea este compusă din oameni care au iniţiativă, din indivizi care ştiu să organizeze şi să conducă, dar şi din persoane care au nevoie de sprijin.

Personal, trebuie să subliniez că nu voi negocia niciodată viitorul nostru, al arădenilor și implicit al copiilor noștri, indiferent de miza sau calculul politic.

JA. Ai ales Partidul Puterii Umaniste – social liberale…

ALEXANDRA BRĂDICEAN- URSA. Da, pentru că aici am găsit pe de o parte experiența unor oameni politici, oameni care cunosc sistemul administrativ și cel legislativ, dar pe de altă parte am găsit și deschidere pentru determinarea şi implicarea tinerilor. De cele mai multe ori tinerii aleg să stea deoparte, să asiste pasiv la mişcările clasei politice, fiind convinşi că dacă s-ar implica într-un partid nu ar fi auziţi. Aici, la PPU-sl am avut supriza ca tinerilor să li se dea încredere, să fie susţinuţi şi soluţiile lor să fie promovate. Am ales „umaniștii” pentru că sunt un partid tânăr, cu o construcție socială sănătoasă, bazată pe clasa de mijloc, pe valorile familiei.

JA.Dacă ar fi să te referi, pe scurt, la câteva dintre prioritățile pe care le vezi în Arad, care ar fi acestea?

ALEXANDRA BRĂDICEAN- URSA. Fiind cadru medical, pentru mine și pentru Arad prioritatea „zero” ar trebui să fie sistemul medial. Mă refer în mod special la partea de pediatrie/neonatologie. Am identificat nevoile specifice din Arad și am căutat să vin cu soluții, nu doar cu acuze și critică. Indiferent de ce parte a politicii ne situăm, știm cu toții că sistemul medical destinat copiilor are nevoie de o atenție specială și de investiții pentru a se putea dezvolta. Pornind de la nevoile specifice voi veni cu propuneri de finanțare, cu un plan concret și fezabil, nu doar cu idei pe hârtie.

În altă ordine de idei, printre prioritățile identificate până acum se numără: adăposturile de animale și acțiunile de voluntariat pentru îngrijirea animalelor, centrele de zi și de noapte pentru oamenii străzii, dar și dezvoltarea zonelor urbane din Arad – atât cele dedicate socializării – cum ar fi malul Mureșului și Ștrandul, cât și zonele de la limita cartierelor unde investițiile sunt impreios necesare.

Sigur ar fi multe de făcut și știu că un oraș nu se poate dezvolta de la o zi la alta, dar ține doar de noi dacă alegem sau nu să ne implicăm. Dacă vrem renașterea Aradului trebuie să venim cu soluții reale și constructive, să fi activi și prezenți în viața civică, politică și socială a urbei.

Sursă: https://www.aradon.ro/aradon-stirile-judetului-arad/ne-implicam-pentru-ca-vrem-sa-ne-decidem-viitorul-1275440/