Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nu au nicio scuză! Lipsă crasă de interes pentru Educație

Parlamentarii invitați la o dezbatere pe teme de educație, cu excepția Anei Loredana Predescu, deputat PUSL de Brașov, au refuzat participarea.
Gestul lor este unul care nu poate fi scuzat, spune Ana Loredana Predescu.
„Am avut astăzi ocazia de a mă afla în calitate de invitat si speaker totodată, într-o companie extrem de selectă având în vedere participanții din mediul universitar, la Masa Rotundă ”Învățământul superior din România, în fața unor noi provocări”, organizată de DC Media Group, și găzduită de Universitatea de Științe Agronomice.
Am abordat, dincolo de noile legi ale educației si un subiect care reprezintă o reformă reală în invățământul românesc: consortiile pentru învățământ dual. Răspunsul solicitărilor venite din mediul economic dar și nevoii tinerilor de a -și forma competențele necesare pentru înserția pe piața muncii, complementar cu pregătirea educațională, inclusiv universitară.
Nu pot sa nu-mi exprim totuși mâhnirea că, având în vedere atât tema abordată dar și componența din mediul universitar din lista atașată, în afară de senator Sorin Cîmpeanu, rectorul USAVMB și eu ca deputat, niciun alt reprezentant al Parlamentului invitat, nu a participat. Singura scuză o poate avea senator Monica Anisie care conduce dezbaterile legilor educației din Senat”.