Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) va candida pe liste proprii la alegerile locale și nu încheie nicio alianță electorală la nivel național

Biroul Executiv al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) a decis că partidul nu va încheia o alianță electorală la nivel național și că, în același timp, va permite încheierea de alianțe locale, după validarea acestor propuneri de către Biroul Executiv.

De asemenea, s-a hotărât că la nivelul municipiului București, umaniștii nu vor propune un candidat pentru Primăria Capitalei și vor sprijini candidatul pentru care va opta organizația municipală București, cu validarea Biroului Executiv.

Sloganul pentru alegerile locale al PPU (social-liberal) va fi „STOP ABUZURILOR”.

Redăm, mai jos, conținutul integral al Hotărârii Biroului Executiv:

„Analizând responsabil evoluțiile politice, sociale și economice din România,

Asumând necesitatea de a consolida încrederea în instituțiile publice, în contextul pandemiei de COVID19 care impune o colaborare consistentă între autorități și cetățeni,

Evaluând cele mai recente cercetări sociologice referitoare la personalitățile publice spre care se îndreaptă speranțele națiunii române,

Considerând că pregătirea temeinică a alegerilor locale constituie o formă concretă de exprimare a responsabilității pentru viitorul României,

Biroul Executiv al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), reunit în ședință în data de 7 iulie 2020, la sediul central din București, decide:

1. Regula generală a participării Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) la alegerile locale organizate în anul 2020 este: PPU(social-liberal) va candida pe liste proprii, fără a încheia alianțe electorale la nivel național.

2. Punctual, în cazuri temeinic fundamentate pe necesitățile particulare ale anumitor comunități, Organizațiile teritoriale ale PPU(social-liberal) pot încheia alianțe electorale pe plan local, cu acordul prealabil al Biroului Executiv.

3. Asumând necesitatea administrării eficiente și responsabile a Capitalei de către un Primar General ales cu o largă majoritate, PPU(social-liberal) nu va propune un reprezentant propriu pentru această funcție, urmând să sprijine candidatul pentru care va opta Organizația Municipiului București a PPU(social-liberal), cu validarea Biroului Executiv.

4. Toate parteneriate locale vor fi stabilite și comunicate transparent, cu respectarea prevederilor statutare și a valorilor care definesc identitatea umanistă: DEMNITATE, ONOARE, CURAJ.

5. La nivel național, sloganul de campanie al PPU(social-liberal) este: “STOP ABUZURILOR !”. La nivel local, organizațiile teritoriale pot completa sloganul național cu mesaje adaptate situațiilor particulare.

Participarea Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) la alegerile locale, atât pe liste proprii (regulă generală) cât și în parteneriate locale (excepțional) exclude orice implicare în negocieri politice netransparente!

PPU(social-liberal) NU va susține, inclusiv pe plan local, alianțe electorale sau formule politice care contravin intereselor legitime ale României și valorilor statutului de drept.”

Biroul de presă