Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Petru Mărginean: “Există o “mafie” a gunoiului. “

Petru Mărginean, liderul interimar al filialei Hunedoara: “ Am spus-o şi când eram primar al Devei, o spun şi acum. Există o “mafie” a gunoiului.  Am tras şi trag în continuare semnale de alarmă. Sper să nu fie implicate şi instituţii ale statului în această mafie.”

Petru Mărginean, liderul interimar al Filialei Hunedoara al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) a susținut, joi 14 martie, o conferință de presă în cadrul căreia a declarat următoarele. Încă, avem în municipiul Deva acel depozit de gunoi neconform, depozit care a constituit o soluţie temporară găsită în anul 2016. După cum am mai spus și în alte conferințe, acesta ar fi trebuit închis la sfârşitul anului 2018, iar deşeurile ar fi trebuit selectate şi transportate deja la deponeul ecologic din Bârcea Mare, fără nici un cost suplimentar pentru Primăria Deva şi pentru populaţia municipiului. Din păcate,  încă această problemă nu este rezolvată, în depozit se află 70.000 de tone de gunoi, un focar de infecţie, ce reprezintă o adevărată bombă ecologică pentru populaţie, prin acumularea de germeni patogeni, insecte, rozătoare, produse de degradare naturală, care ajung în aer, sol şi apă. Mai mult decât atât, acest fapt duce la plata de taxe suplimentare suportate de Primăria Deva şi implicit de contribuabili. Cine răspunde pentru situaţia existent ? Cine se ocupă şi pe banii cui să dispară acest depozit de gunoi neconform din reşedinţa de judeţ? Dacă operatorul a încasat o taxă de gunoi care includea şi sortarea, transportul şi depozitarea gunoiului, iar aceste operaţiuni nu au fost executate, cine răspunde? Am spus-o şi când eram primar al Devei, o spun şi acum. Există o mafie a gunoiului. Am tras şi trag în continuare semnale de alarmă. Sper să nu fie implicate şi instituţii ale statului în această mafie” a declarat Petru Mărginean, liderul interimar al filialei Hunedoara.

Facem precizarea, că aceste probleme sunt subiectul adresei transmise de către coordonatorul Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) Hunedoara, Petru Mărginean, prefectului judeţului, și având în vedere că Prefectura nu a dat curs sesizării făcute, a fost transmisă o adresă ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu, referitor la problema gunoaielor rămase pe platforma temporară.

 

BIROUL DE PRESĂ