Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Petru Mărginean, propune Președintelui Iohannis întrebarea pentru Referendum

“Să trecem sau să nu trecem la ora de vară? ”

 

Petru Mărginean, liderul interimar al Filialei Judeţene Hunedoara al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) a declarat următoarele : Președintele Klaus Iohannis vrea Referendum în ziua alegerilor pentru Parlamentul European. Vrea Referendum cu orice preț. Prea puțin contează motivul pentru care românii sunt chemați să-și exprime opțiunile față de o chestiune de interes național. Iohannis poate să fie curios ce spun românii despre trecerea la ora de vară. Important este să fie Referendum! Vor românii să-și dea ceasurile înapoi sau vor românii să rămână la ora de iarnă? Iată, cum ar putea fi formulate întrebările adresate cetățenilor.

  Este trist că deşi preşedintele a înţeles în cele din urmă că nu poate organiza un referendum în care populaţia să se pronunţe asupra amnistiei şi graţierii, căci se încalcă prevederile art. 74, al 2 din Constituţie, totuşi, ţine morţiş să facă unul. S-a gândit încă puţin şi a găsit varianta B:  Referendum pe tema „Continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice”. Doar că tema propusă de Klaus Iohannis pentru acest referendum este complet în afara celor care ar putea face obiectul unui proces electoral atît de costisitor, cum este un referendum naţional!

  Alegerile europerlamentare vor avea loc în 26 mai. Până atunci românii trebuie să se gândească pe cine vor pune ştampila. Politicienii din care partid sunt potriviţi pentru a reprezenta interesele României în Parlamentul European. Nu este moral să forţezi organizarea unui Referendum Naţional în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare. Din respect pentru alegători.

  Dacă preşedintele Iohannis ar fi fost plin de bune intenţii, avea tot timpul din lume să facă un Referendum. Aşa cum prevede Constituţia. Dar, Nu. Klaus Iohannis încearcă să o dea pe şmecherie. Şmecherii cu papion pot fi orice, numai preşedinţi ai unei ţări europene, Nu.

  Aşadar, domnule preşedinte, vor sau nu românii să treacă la ora de vară? Vă rog răspundeţi cu Da sau Nu! „

 

BIROUL DE PRESĂ