Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Petru Mărginean și-a lansat candidatura pentru Primăria Deva, sub sloganul „Pentru că Deva contează”

Petru Mărginean, vicepreședintele al PPU (social-liberal), și-a anunțat candidatura pentru Primăria Deva.

Campania sa se va desfășura sub sloganul „Deva contează!”, iar Petru Mărginean vine în fața devenilor cu un proiect pentru continuarea dezvoltării orașului de la poalele Cetății Deva, cetate care merită să fie pusă în valoare.

Petru Mărginean are ca priorități sănătatea și bunăstarea locuitorilor, încurajarea antreprenorilor locali și dezvoltarea mediului de afaceri, dezvoltarea de programe educaționale și sociale. El propune tinerilor să se implice pentru ca Deva să devină o reședință SMART, pentru că, „Deva Contează!”.

Petru Mărginean și-a început cariera politică în Partidul Umanist, în urmă cu 25 de ani. A fost subprefect al județului Hunedoara, vicepreședinte al Consiliului Județean și primar al Devei în mandatul 2012-2016. În anul 2005, împreună cu Raed Arafat și alți oameni inimoși, a fondat Salvital și a adus SMURD în Deva și întreg județul Hunedoara. Petru Mărginean este inginer constructor și licențiat în Științe Politice. Ca primar al Devei a realizat mai multe proiecte europene care au schimbat înfățișarea orașului. Prioritatea sa a fost și a rămas Cetatea Devei, pentru că este devean și crezul lui în viață este legat de locul în care s-a născut.

„Am crezut mereu că, în viață, fiecare bărbat are de apărat două cetăți: Familia, cetatea lui de-acasă, și Orașul în care trăiește, Cetatea tuturor. M-am născut în Deva și veneam des pe Cetate unde admiram frumusețea orașului văzut de sus. Bunicul meu a construit în Deva și a fost prețuit de oameni. Sunt deveni care și astăzi se bucură să locuiască în case făcute de mâna lui. Și-a pus amprenta chiar și pe scările care duc spre Cetate. Fratele bunicului a construit celebra „Fântână cu broaște din fața Prefecturii. Au muncit amândoi la ridicarea Catedralei „Sf Nicolae” și a Bisericii ”Sf Vasile”. Îmi iubesc orașul și, pentru mine, Deva contează!”, a spus Petru Mărginean.

Dintre proiectele realizate în mandatul lui Petru Mărginean, amintim doar câteva: reabilitarea Cetății, Piațeta Ardealul, modernizarea Bulevardului Iuliu Maniu, Piața Aras – devenită un loc de relaxare preferat de deveni, lucrări ample de modernizare pentru Cartierul Dacia din Deva.

Viziunea de dezvoltare a lui Petru Mărginean a rămas mărturie și azi pe panourile stradale amplasate în centrul Devei. Petru Mărginean este convins că este nevoie de muncă și implicare pentru recuperarea timpului pierdut. Toate proiectele de infrastructură urbană mare ar fi trebuit finalizate în 2020. În schimb, ele nici nu au fost începute. Petru Mărginean vrea să modernizeze Centrul Istoric al Devei, Piața Cetății și Piața Gării – poarta de intrare în Deva. Între prioritățile sale mai sunt continuarea extinderii pistelor de biciclete pentru mobilitate urbană, întreținerea și dezvoltarea locurilor de joacă pentru copii, a terenurilor de sport și de sport extrem pentru tineri, a zonelor de agrement, a locuri amenajate pentru iubitorii de animale, dezvoltarea unor proiecte importante în sănătate, învățământ, cultură și în plan social.

„Toate acestea vor face din Deva un oraș SMART. Aici, la doar câțiva metri, pe un panou publicitar, scrie: „Fii SMART! Vino în Sibiu!” Eu vă spun: Fiți SMART! Alegeți Deva, pentru că, Deva contează! Rog tinerii să se implice și să spună ce își doresc pentru orașul lor!” – este îndemnul umanistului Petru Mărginean pentru locuitorii Devei.

Biroul de presă