Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Piedone intră tare în scandalul “azilelor groazei”

PUSL solicită convocarea de urgență a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru corectarea legislației în domeniul serviciilor sociale

Cazurile sinistre din ceea ce presa a numit, pe bună dreptate, “azilele groazei”, nu trebuie tratate pompieristic, sub imperiul emoției, dacă dorim ca ele să nu se mai repete.

Cei vinovați trebuie să plătească, iar controalele tuturor instituțiilor sunt binevenite. Însă problema sistemică rămâne, de aceea asistăm la eterna pasare a responsabilității.

Bunicii noștri, care și-au sacrificat tinerețea pentru a ne dărui o țară, merită asigurări că ororile anchetate astăzi de procurori nu vor mai face vreodată noi victime.

Pentru asta, România are nevoie de modificări legislative concrete și substanțiale, de precizarea tuturor responsabilităților pe lanțul de acreditare-control-sancționare, astfel încât centrele de îngrijire să nu mai devină, în mâna unor infractori fără suflet, “lagăre de concentrare” pentru seniori.

La fel ca și în cazul incendiului de la Colectiv, sau al incendiilor din spitale în perioada pandemiei, opinia publică este consternată, pe bună dreptate, iar această revoltă reclamă decizii urgente de sistem, pentru că nimic nu s-a schimbat în plan legislativ în ultimii 8 ani.

Partidul Umanist Social Liberal cere public președinților celor două camere ale Parlamentului convocarea urgentă a unei sesiuni extraordinare, pentru actualizarea controlului și înăsprirea pedepselor pentru aceste tratamente inumane.

Este singura soluție pe termen lung, valabilă în toate tipurile de centre, pentru copii, vârstinici și persoane cu dizabilități, care să garanteze că abuzurile, batjocura și cruzimea vor dispărea pentru totdeauna.

Cristian Popescu Piedone

Președinte Executiv
Partidul Umanist Social Liberal