Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Piedone: vreau să eliberez leii în stradă

Cristian Popescu Piedone, candidatul umanist la Primăria Sectorului 5 a declarat într-o postare pe Facebook:

„Tot apar sondaje în care toți se dau câștigători. Adevăratele sondaje le faceți însă voi, oameni dragi și buni, în ziua votului, cu ștampila pe care v-a dat-o Constituția, indiferent cât de multă cerneală cu venin a curs și câte „televizoare” cumpărate, emițând în false culori, încearcă să vă zugrăvească viața în alb și negru, spunându-vă că vine Apocalipsa.

Aceste portavoci mușcate cu lei din Bugetul Local devin turbate, în disperarea lor, simțind că va veni cineva să facă lumină în jungla în care încearcă să ne țină captivi. Azi tremură de frică la gândul că în soare, ei, eternii mincinoși și vânzători de iluzii, aruncând în stânga și dreapta cu promisiuni și iluzii, vor fi devoalați, fiindcă oamenii știu că ei nu sunt nici curați ca lacrima, nici “fete mari”. Nu vor mai putea să vină să arunce cu noroi în ceea ce alții au clădit cu sudoarea frunții lor, încercând să zugrăvească un vinovat fără vină într-un paria al societății, spunând cum că acel vinovat fără vină, care nu cere decât să se facă lumină, ar fi Răul cel mai rău pentru voi.

Dar, voi aveți ștampila și telecomanda televizorului, sunt cele mai puternice antibiotice împotriva virușilor cu care încearcă să vă intoxice. Folosiți-le înțelept, gândindu-vă la câți s-au perindat de-a alungul vremii pe scaunul de primar, și, citând dintr-un celebru narcisit care ne este contemporan, reamintesc că faptele sunt cele care contează, însă cele reale, nu cele imaginare.

De aceea, în sens metaforic, vreau să vă rog să privim bugetul local ca pe o menajerie cu lei, care sunt hrăniți din taxele și impozitele pe care fiecare dintre noi le plătim. Unii primari țin leii închiși în cuști, în propriile lor grădini zoologice, de care se bucură doar ei și cei apropiați lor. Eu vreau să eliberez leii în stradă, printre oameni, să îi regăsiți peste tot în sector: în parcuri, în piețe, în școli, lângă blocuri și case, pe trotuare, scuaruri, spații verzi, peste tot pe unde ei pot circula liberi și nestingheriți, ca la ei acasă.

Să nu vă temeți de ei! Fiindcă leii sunt ai voștri, voi sunteți adevărații lor stăpânii, iar ei vă vor recunoaște ca atare! Odată eliberați, leii își vor găsi menirea, aceea de a vă bucura fiecare zi, atunci când îi veți regăsi transformați în investiții reale, menite să ne facă mândri că locuim în sector. Voi știți că eu știu că voi știți!
Voi, oamenii adevărați, simțiți și cunoașteți ceea ce s-a întâmplat, mai bine zis, ceea ce nu s-a întâmplat în toți acești ani. Ați contabilizat fiecare minciună și nu ați uitat nimic din ce zadarnic vi s-a promis. În toată această vreme care a trecut neprietenoasă cu Sectorul 5, ați așteptat momentul acela unic, care vă aparține și de care se tem marile partide, cele care aruncă astăzi în piață sondaje care le clasează pe locuri fruntașe.

Le recomand să lase fake-urile de-o parte și să scoată la vedere rezultatele adevăratelor cercetări sociologice, care spun fără tăgadă că lumea s-a săturat de mastodonți politici, coloși cu picioare de lut care intoxică opinia publică cu doctrine care contravin interesele oamenilor. Iar oamenii știu că eu știu că ei știu.

În relația mea cu cetățenii, întotdeauna am mers pe încredere, le-am intuit și simțit aștepările și deciziile. La fel și astăzi, când știu că în toamnă, oamenii vor sancționa prin votul lor toate derapajele unei clase politice care a ascuns leii în menajerii particulare.”

#PartidulPuteriiUmaniste
#Umanistii