Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PPU (social-liberal): Abuzurile comise de instituțiile statului continuă!  

PPU (social-liberal) solicită tuturor instituțiilor publice din România să înceteze orice formă de abuz asupra drepturilor cetățenilor.

Apelul vine în contextul în care transportatorii de marfă protestează astăzi, circulând, cu viteză redusă pe cele mai importante și mai aglomerate artere de trafic, afișând mesajul „Stop abuz ANAF!”, considerându-se hărțuiți de autoritățile fiscale. Nemulțumirea lor este determinată de decizia autorităților fiscale de control de a considera și impozita diurnele șoferilor ca venituri de natură salarială, diminuându-le, în acest fel, substanțial.

„Controalele se efectuează, în cele mai multe cazuri, pe ultimii cinci ani, astfel că valoarea deciziilor de impunere rezultate se ridică la câteva milioane de euro la firmele cu parcuri în jur de 100 de camioane, depăşind cu mult cifra de afaceri pe 2-3 ani a acestor firme. Cu alte cuvinte, vorbim de sume imense, pe care în majoritatea cazurilor firmele sancţionate nu au fonduri din care să le achite”, transmite FORT într-un comunicat de presă.

Victime ale abuzurilor de putere, transportatorii trag un semnal de alarmă cu privire la intenţia actualului ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, de a introduce vinieta pe kilometru, după principiul „poluatorul plăteşte”, măsură neintrodusă în practică de nicio ţară europeană, ca urmare a taxelor de drum care ar creşte exponenţial pentru transportatorii de mărfuri.

Biroul de presă