Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PPU (social-liberal) condamnă cu fermitate afișarea panourilor anti-ortodoxe

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) condamnă expunerea panourilor cu vădită tentă anti-ortodoxă în incinta unui mall din Capitală, demers care încalcă flagrant dreptul la exercitarea liberă a credinței ortodoxe.

După dezvăluirea existenței acelor panouri în cadrul expoziției din AFI Cotroceni, avocatul Daniel Ionașcu, președintele executiv al PPU (social-liberal), a formulat joi, 11 februarie, o plângere către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), în care semnalează încălcarea normelor legale care ocrotesc dreptul la exercitarea liberă și nestingherită a credinței ortodoxe în România. De asemenea, în aceeași dată și tot de către avocatul Daniel Ionașcu, a fost trimisă organizatorului expoziției o notificare prin care i s-a solicitat încetarea de urgență a defăimării simbolurilor religioase ortodoxe în spațiul public. Umaniștii salută decizia organizatorilor, care, ulterior, în urma protestelor din spațiul public, au înlăturat respectivele panouri.
PPU (social-liberal) condamnă cu fermitate orice gest prin care sunt afectate drepturile și libertăților cetățenilor și consideră că este de datoria noastră, a tuturor, să luptăm împotriva oricărei forme de abuz.