Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Profesorul Dan Voiculescu, reacție privind contractul de zeci de milioane de euro cu OMS

Profesorul Dan Voiculescu, fondatorul doctrinei umaniste, a reacţionat în cazul zecilor de milioane de euro pe care statul român trebuie să le plătească drept consultanţă către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, după ce ministrul Alexandru Rafila a spus că Ministerul Sănătăţii a făcut economie şi s-a angajat să plătească la OMS 21 de milioane de euro în loc de 50 de milioane de euro.
“Citesc cu surprindere și amărăciune că Ministerul Sănătății s-a angajat să plătească OMS peste 21 de milioane de euro pentru consultanță.
Într-o țară în care milioane de români au nevoie de ajutor pentru a trece peste o iarnă care se anunță a fi cea mai grea din ultimii 30 de ani, în care lipsesc medicamente esențiale pentru bolnavii cronici și în care atâția oameni trăiesc sub pragul sărăciei, România își poate permite să plătească zeci de milioane pentru un contract de consultanță?
Explicația dată în spațiul public de dl. Ministru Rafila, precum că s-a făcut economie și în loc de 50 mil. euro s-au cheltuit doar 21 mil. euro, este sadică și inadmisibilă pentru poziția de demnitar al României.
Domnule prim-ministru, știați de acest lucru? Ați fost de acord? Aveți o explicație pentru români? Îi mai puteți privi în ochi pe oameni, pentru că mie cu siguranță îmi este rușine de atitudinea pe care o afișează unii membri ai guvernului pe care îl conduceți”, scrie Dan Voiculescu pe blogul său.