Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Program-pilot pentru combaterea violenței în familie

România face primii pași pentru implementarea unui program eficient de combatere a violenței în familie, respectiv monitorizarea electronică, a anunțat deputatul umanist Grațiela Gavrilescu.
„Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Guvernului s-a aflat și aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii „Operaționalizarea Sistemului informatic de monitorizare electronică”. Pentru că titlul e complicat, vă spun, pe scurt, că este vorba despre asigurarea logisticii de monitorizare a modului de respectare a restricțiilor de deplasare, stabilite prin hotărâri judecătorești.
Pentru început, vor fi achiziționate 15.000 de brățări electronice, aparatura și softul necesare și vor fi angajați 500 de polițiști, care vor activa în București și trei județe pilot. Destinația primelor “brățări”- combaterea violenței în familie, flagel care, așa cum scriam, aici, în urmă cu puțin timp, a făcut atât de multe victime”, a spus Grațiela Gavrilescu.