Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Proiect-pilot în Ialomița, al organizației de femei a PUSL: Screening gratuit pentru cancerul mamar

Organizația de femei PUSL Ialomița a lansat un proiect-pilot, pentru conștientizarea pericolului cancerului mamar, oferind posibilitatea femeilor să se înscrie la un screening gratuit, realizat de medici voluntari.
A constat in răspândirea prin tot orașul Slobozia (și comunele limitrofe) a flyerelor PUSL, dar și a flyerelor speciale pentru această activitate cu care doamnele sa se prezinte la sediul partidului. Această campanie s-a desfășurat pe parcursul lunii octombrie ca proiect pilot urmând sa fie implementat în fiecare organizație județeană în cursul următoarelor 3 luni. Au avut loc convorbiri cu locuitorii care au inclus o scurtă prezentare a eforturilor PUSL de a impacta viețile romanilor, cât și nevoia de extindere a partidului.
Li s-a explicat femeilor din toate domeniile importanța controlului periodic pentru a verifica apariția celei mai întâlnite forme de cancer și anume cancerul mamar. Flyerele speciale pot fi folosite de către acestea prezentându-se la sediu pentru a se înscrie la screening gratuit realizat de medici voluntari.
Datele screening-ului urmează să se stabilească în funcție de numărul de persoane înscrise dar și de disponibilitatea medicilor voluntari. Doamnele din cadrul OFPUSL Ialomița au fost întâmpinate de zâmbete și recunoștință.