Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Proiect umanist pentru siguranța pe drumurile publice

Ana Loredana Predescu, deputat PUSL de Brașov, a coinițiat un proiect de lege privind circulația pe drumurile publice, pentru a crește măsurile de siguranță pentru pietoni.
„În calitate de coinițiator, alături de deputatul de Brașov Cristina Vecerdi, am susținut Proiectul de Lege 265/2022, privind circulaţia pe drumurile publice.
Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002, în scopul instituirii unor măsuri suplimentare de siguranţă pentru pietoni. Astfel, prin proiect se instituie, în sarcina administratorului drumului public, obligaţia de a asigura iluminarea suplimentară a trecerilor de pietoni şi se stabilesc condiţiile de deplasare pe drumurile publice a grupurilor de preşcolari şi şcolari, respectiv prezenţa a cel puţin două persoane adulte, care vor ocupa poziţia din faţă şi din spate a grupului, ce vor purta vestă reflectorizantă sau elemente reflectorizante de îmbrăcăminte, indiferent de perioada din zi sau anotimp, astfel încât să fie vizibili de la o distanţă de minim 100 m.”