Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PSD, PPU (social-liberal) și ALDE, împreună în „Alianța pentru Modernizarea Neamțului 2020”        

PSD, alături de PPU (social-liberal) și ALDE au format „Alianța pentru Modernizarea Neamțului 2020”, pentru alegerile locale.

Liderii celor trei formațiuni politice, respectiv Ionel Arsene, președintele PSD Neamț, senatorul Teodor Meleșcanu, președintele PPU (social-liberal) Neamț și Ion Asaftei, președintele ALDE Neamț, au prezentat proiectul alianței în cadrul unei conferințe de presă comune.Alianța electorală pentru Consiliul Județean Neamț, condus în ultimii patru ani de președintele Ionel Arsene și vicepreședintele Ion Asaftei, are drept principal scop continuarea modernizării județului.

„Tema pentru această alianță este continuitate. Aici la Neamț, PSD împreună cu ALDE și, în viitor, împreună cu PPU (social-liberal), facem o alianță pentru a moderniza județul Neamț așa cum merită. Timp de patru ani am făcut performanță din punct de vedere administrativ, iar asta am făcut împreună”, a spus Ionel Arsene.

Sloganul președintelui CJ Neamț, „FAPTE, NU VORBE!”, este reflectat de realizările avute la nivelul județului în ultimii patru ani.

În anul 2019,  județul Neamț a înregistrat cea mai mare creștere economică la nivel național.

În perioada 2016 – 2019:

✔️PIB-ul  județului Neamț a crescut cu 40%
✔️PIB-ul /cap de locuitor a crescut cu 35%
✔️S-au făcut 8700 de noi angajări, în creștere cu 11%
✔️Rata șomajului a scăzut cu 26%
În perioada  2016-2020
✔️Bugetul Consiliului Județean Neamț s-a dublat.
✔️Bugetul unităților din subordinea Consiliului Județean Neamț a crescut cu 70%.
✔️Peste 350 milioane de euro au fost investiți în drumuri, sănătate, educație, programe sociale, cultură și turism.
✔️1 miliard lei au fost investiți în drumurile județene.
✔️25 milioane euro au fost  investiți în achiziționarea a 41 de autobuze electrice în Piatra Neamț.
✔️Peste 28 milioane euro au fost  investiți în programe dedicate copiilor și adulților cu nevoi speciale și pentru combaterea violenței domestice.
✔️21,5 milioane euro  reprezintă cea mai mare investiție  în modernizarea, dotarea și funcționarea spitalelor din județ.
✔️17 milioane euro au fost învestiți în  modernizarea, dotarea și funcționarea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.
✔️3,5 milioane euro au fost investiți în educație  și pentru reducerea abandonului școlar.
✔️4,7 milioane euro au fost investiți  în educație antreprenorială.
✔️Peste 17 milioane euro au fost atrași pentru a proteja  patrimoniul cultural nemțean.
✔️3 milioane de euro au fost atrași pentru  conservarea ariilor naturale  protejate și pentru turism.

Pentru umaniști, două dintre axele prioritare de dezvoltare sunt Educația și sprijinirea IMM-urilor.

„Obiectivul pe care ni l-am fixat este contribuirea la asigurarea unei continuități. Oamenii vor munci în echipă. Suntem oameni care ne ținem de cuvânt. Pentru noi, una din marile priorități va trebui să o reprezinte zona educației. Noi, umaniștii, considerăm că viitorul nostru este legat de cunoaștere. Vom sprijini cu toată forța proiectele pentru ca oamenii să aibă acces la cunoaștere. De asemenea, dorim să găsim cele mai bune posibilități pentru a încuraja IMM-urile, care sunt coloana noastră vertebrală”, a transmis senatorul Teodor Meleșcanu, președintele interimar al PPU (social-liberal) Neamț.

Ion Asaftei, vicepreședintele CJ Neamț și liderul ALDE Neamț a arătat că ultimii patru ani au adus realizări importante la nivelul județului, însă echipa pentru Consiliul Județean mai are încă multe de făcut.

„Oamenii de bună-credință din Neamț știu să judece și să aprecieze. Noi mai avem multe de făcut, proiecte pentru modernizarea județului. Avem multe de realizat în zona turistică, în sistemul sanitar, în ceea ce înseamnă modernizare și confort pentru cetățenii județului Neamț”, a subliniat Ion Asaftei.

Biroul de presă