Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PUSL a lansat campania de strângere de semnături pentru susținerea inițiativei legislative privind „recuperarea către bugetul de stat a marilor averi care nu pot fi justificate prin venituri legale”

Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) a lansat oficial campania de strângere de semnături pentru susținerea inițiativei legislative ce privește recuperarea marilor averi care nu pot fi justificate, prin prezentarea unui ghid de organizare a acestei campanii, în cadrul unui eveniment ce a avut loc la Timișoara.

„Cred că toți cetățenii își doresc corectitudine și ar vrea ca în cazul celor cu averi uriașe care nu pot fi justificate acești bani să ajungă la bugetul de stat. Este o inițiativă în care eu cred foarte mult, la fel cum cred că, așa cum oamenii de rând și micii întreprinzători sunt penalizați dacă nu își plătesc dările, la fel cei cu averi care nu pot fi justificate prin venituri legale trebuie trași la răspundere”, a explicat europarlamentarul PUSL Maria Grapini.

Proiectul de lege este răspunsul PUSL pentru românii cinstiți care mereu și-au respectat obligațiile fiscale, în timp ce asistau neputincioși la îmbogățirea nejustificată a unora, fără ca vreodată aceștia din urmă să răspundă în fața legii.

Evenimentul de la Timișoara, organizat de europarlamentarul Maria Grapini și filiala PUSL Timiș, a fost unul mai amplu, care a inclus ședința Biroului Executiv a PUSL și o dezbatere publică intitulată „Umanismul Pragmatic”. Aceasta din urmă a adus la aceeași masă oameni politici cu putere de decizie, ONG-uri, reprezentanți ai mediului de afaceri și numeroși cetățeni, iar în cadrul acesteia s-au dezbătut probleme presante pentru toate categoriile sociale și cum pot fi acestea rezolvate.

La dezbatere au participat deputatul PUSL Grațiela Gavrilescu, europarlamentarul PUSL Maria Grapini, deputatul PUSL Steluța Cătăniciu, Daniel Ionașcu, președintele executiv al PUSL, Darius Georgiu, vicepreședinte al Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Timiș, reprezentanți ai Organizației pentru Apărarea Drepturilor Omului din România, Asociației Uniunii Pensionarilor Timiș, Asociației Județene pentru Protecția Pacienților Timiș, Asociației Femeilor Antreprenor din România, Societății Cultural Patriotică „Avram Iancu”, respectiv domnul Vasile Pintea.

„Vizita la Timișoara mi-a adus aminte de 1989, cum se striga în acea vreme la Timișoara: libertate, libertate! Astăzi suntem liberi, trăim într-o țară frumoasă. Deviza noastră în PUSL este fapte, nu vorbe! De la acest lucru nu trebuie să abdicăm, trebuie să fim curajoși și puternici. Campania de strângere de semnături este pentru fiecare dintre cei care doresc să știe adevărul despre cei care de multe ori ne conduc, dar nu numai, a celor care nu au averea deschisă, pentru a ști de unde vin banii și unde pleacă ei”, a precizat deputatul Grațiela Gavrilescu, președintele Forului de Conducere Colegială al PUSL.

 

                        Biroul de presă