Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ramona Ioana Bruynseels, vicepreședinte PUSL: Este obligatoriu să dezvoltăm producția în România. Rolul de furnizor de materie primă trebuie lăsat în urmă

Ramona Ioana Bruynseels, vicepreședinte PUSL, a salutat măsura prin care fermierii care își livrează producția către firmele românești de alimente primesc o primă. Măsurile pentru sprijinul agriculturii și a industriei alimentare în general, anunțate recent, sunt firești, mai spune Ramona Ioana Bruynseels, care punctează că România trebuie să lase în urmă rolul de furnizor de materii prime.
„Primă pentru fermierii care își livrează producția către firmele românești de alimente!
În sfârșit mai vedem și măsuri coerente. Bine era dacă ar fi fost luate cu mult timp în urmă dar, pentru lucruri bune niciodată nu e prea târziu .
M-am bucurat să regăsesc această veste, alături de măsurile de creștere a salariului minim în agricultură și în industria alimentară, printre cele anunțate în ultimele zile. Și asta pentru că numai așa putem să ne dezvoltăm. Până cand să exportăm materia primă și să importăm produse finite? Nu, este obligatoriu să dezvoltăm producția în România, numai în acest fel putem să ne creștem competitivitatea, să ne sofisticăm economia, să creăm locuri de muncă și să generăm valoare adăugată la noi acasă.
Rolul de furnizor de materie primă trebuie lăsat în urmă, iar România trebuie să aibă curaj să își asume următorul nivel. Nu suntem țară de mâna a doua și, categoric, nu suntem cu nimic mai prejos decât alții, avem tot ce ne trebuie, numai consens politic, curaj și determinare ne trebuie! Agricultura e asul nostru din mânecă, dacă suntem isteți, putem scrie o nouă istorie, una a succesului!
La fel, va trebui să ne uităm cu atenție și la ce au făcut de exemplu polonezii în materia Offset-ului militar. Sunt multe oportunități prin care România noastră să câștige și să le ofere românilor noștri o viață mai bună!”, afirmă Ramona Ioana Bruynseels.