Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

România, 15 ani de la aderarea la NATO

Cristian Popescu Piedone: ” Chiar dacă după aderare guvernanţii au decis ca bugetul Ministerului Apărării să sufere numeroase amputări, militarii noştri au continuat să îşi facă treaba . Armata României merită tot respectul nostru, militarii români s-au adaptat și integrat valorilor NATO !”

 
România aniversează pe 2 aprilie, 15 ani de la aderarea la Alianţa Nord-Atlantică. Ţara noastră a fost invitată să adere la Alianţa Nord-Atlantică la Summit-ul NATO de la Praga din 2002. La 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO prin depunerea instrumentelor de ratificare, la Departamentul de Stat al SUA, urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului român la sediul NATO.
Coordonatorul Politic Naţional, Cristian Popescu Piedone a declarat :” În cei 15 ani de prezenţă în cadrul Alianţei Nord-Atlantică, România s-a dovedit a fi un partener credibil şi loial scopului şi misiunilor Alianţei, fiind o prezenţă activă în teatrele de operaţiuni militare, unde militarii români şi au dovedit atât competenţa profesională cât şi ataşamentul faţă de valorile NATO. Chiar dacă după aderare, guvernanţii au decis ca bugetul Ministerului Apărării să sufere numeroase amputări, militarii noştri au continuat să îşi facă treaba, au facut eforturi şi s-au pregătit în zonele de război la nivelul celorlaţi soldaţi din alte ţări cu bugete mai mari şi de doua ori. România a participat cu militari la multe misiuni, în cele mai fierbinți zone ale globului, Afganistan și Irak. Să nu uităm că începând cu anul 2002, avem o prezență neîntreruptă în Afganistan. Armata României merită tot respectul nostru, militarii români s-au adaptat și integrat valorilor NATO!”