Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Senatorul Teodor Meleșcanu, numit șef al Departamentului de Politică Externă al PPU (social-liberal)

Senatorul umanist Teodor Meleșcanu a fost numit la conducerea departamentului de Politică Externă al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal).


„Experiența incontestabilă în zona de politică externă a domnului senator Teodor Meleșcanu este, cu siguranță, cea mai bună carte de vizită pentru ocuparea acestei poziții de coordonator al Departamentului de Politică Externă a PPU (social-liberal)”, transmite formațiunea politică într-un comunicat de presă.
“Seriozitatea și competența pot fi pilonii esențiali pentru construcția unor proiecte esențiale pentru dezvoltarea României. Îmi voi folosi întrega experiență pentru formarea unui Departament de Politică Externă puternic, profesionist, care va construi legături durabile ale PPU (social-liberal) cu alte familii politice din Europa sau alte continente și va întocmi proiecte viabile pentru România. Este absolut evident, că aceste proiecte vor fi construite în jurul valorilor umaniste promovate de PPU (social-liberal)”, a declarat Teodor Meleșcanu.
Departamentul pentru politică externă al PPU (social-liberal) va avea o serie de atribuții care au în vedere, în principal, promovarea politicii externe a României.
Mai exact, departamentul va urmări:​
1.​Dezvoltarea relațiilor familiei umaniste cu alte familii politice internaționale.
2.​Elaborarea capitolului răspunzător de politică externă din proiectul programului de guvernare al PPU (social-liberal).
3.​Examinarea tratatelor ce urmează a fi semnate.
4.​Formularea și trimiterea de interpelări miniștrilor.
5.​Formularea de propuneri pentru declarații politice în Parlament pe teme de politică externă.
6.​Pregătirea acțiunilor de diplomație parlamentară pentru reprezentanții PPU (social-liberal) din Parlament.