Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Știripesurse.ro -EXCLUSIV S-a înființat PPU-SL. Cine sunt și ce vor

Denisa Miron 08/06/2015

Partidul Conservator s-a rupt. Pe ruinele lui rămâne vechiul PC și se naște PPU-SL (Partidul Puterii Umaniste (social-liberal). În spatele formării noului partid sunt conservatorii care nu doresc fuziunea cu PRL-ul lui Tăriceanu. Cel care a anunțat public formarea noului partid politic este senatorul Alfred Laurențiu care și-a dat deja demisia din Partidul Conservator.

Iată și comunicatul comitetului de inițiativă al noului PPU-SL:

”Luni, 8 iunie 2015 la Tribunalul Bucureşti au fost depuse actele pentru înfiinţarea Partidului Puterii Umaniste (social-liberal).

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) este un partid nou, fondat de tineri care cred si sustin doctrina umanista fondata de profesorul Dan Voiculescu in 1992, precum si de lideri marcanti ai PC.

Doctrina umanista este potrivită momentului şi poporului român, fiind singura care poate determina, credibil si consistent, o schimbare fundamentala. Această doctrină oferă repere teoretice şi practice pentru soluţionarea contradicţiilor majore manifestate în cadrul societăţii contemporane.

Esenta doctrinei umaniste este aceea ca natura umana este la baza tuturor lucrurilor.

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) s-a născut din nevoia cetăţenilor României de a se regăsi, doctrinar şi organizatoric, într-o forţă politică puternică de centru, adresata clasei de mijloc, romanilor care in ultimii ani au suferit in tacere, au pierdut, au fost invrajbiti, umiliti si sacrificati.

Acest partid se adreseaza clasei de mijloc, fie ei profesori, medici, functionari, politisti, antreprenori sau pensionari, toti cei care au demonstrat ca sunt capabili sa fie proprii lor stapani.

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) isi propune dezvoltarea clasei de mijloc în România şi promovarea capitalului autohton.

In egala masura, Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) urmareste redescoperirea valorilor astfel incat criteriul valorii umane sa fie mijlocul de selectie in societate, inclusiv in politica.

Conform statutului, toti cei care vor adera la Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) pana la primul Congres al partidului vor avea calitatea de membri fondatori.

Sute de persoane din intreaga tara si-au manifestat sustinerea pentru Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) si au transmis liste cu semnaturi pentru sustinerea infiintarii acestuia.

Primul Congres al PPU (social-liberal) va avea loc in luna noiembrie 2015 si va decide conducerea partidului pentru urmatorii 4 ani.

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) va fi condus, până la primul Congres al PPU (social-liberal), de catre Comitetul de Inițiativă din care fac parte cei patru membri fondatori care au semnat actele de constituire.”, se spune în comunicatul remis redacției.

Știripesurse.ro – S-a înființat PPU-SL