Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Subvențiile fermierilor români ar putea crește, datorită unui amendament depus de PUSL

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, împreună cu alți eurodeputați, au semnat un important amendament, care a fost depus la plenară, pentru modificarea bugetului PAC (Politica Agricolă Comună) 2021-2027, în contextul în care subvențiile acordate fermierilor români sunt printre cele mai mici din UE.
Amendamentul care a fost adoptat astăzi, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, face referire la o revizuire echitabilă a subvențiilor acordate fermierilor, în sensul alinierii corecte a tuturor plăților către fermierii din statele membre. Concret, amendamentul prevede alinierea subvențiilor acordate statelor discriminate, precum România, la nivelul celor din Vest.
Totodată, se cere revizuirea Cadrului Financiar Multianual (CFM) 2021-2027 și luarea în considerare a accelerării procesului de aliniere a sprijinului PAC la media UE, pentru a-i capacita pe fermierii din statele membre în care acest proces nu a fost încă finalizat să facă față provocărilor actuale.
“Amendamentul a trecut în plenară și sper ca, la negocierea cu Consiliul European și Comisia Europeană, să fie păstrat. În acest fel, ar putea crește subvențiile fermierilor români. Evident, acest lucru va depinde și de demersurile pe care le va face guvernul României! Un prim pas a fost însă făcut!”, a precizat eurodeputatul Grapini.