Teodor Meleșcanu, liderul Departamentului de Politică Externă al PPU (social-liberal), a fost invitatul lui Radu Golban, la Radio Gold FM, în emisiunea „Lumi, în coliziune”, în care s-a discutat despre activitatea transumaniștilor din Rusia, membrii curentului cosmist, care duc în prezent cercetări asiduue în privința criogeniei.
Potrivit domniei sale, cercetările cosmiștilor ruși, la fel ca cele ale transumaniștilor în general, reprezintă doar teorii utopice pentru a seduce masele.
„Nu sunt un specialist în probleme de ocultism și ezoterie sau filozofie. Am ascultat cu interes prezentarea oaspetelui dumneavoastră. Știu însă că ocultismul înseamnă acoperire sau ascundere. Antropozofia (vrăjitoria) sau astrologia ori cum ar fi citirea în cărțile de tarot, etc. au existat din vechi vremuri. Există și ședințe de spiritism dar și culte religioase sectare. Încă din antichitate, omenirea a produs filozofi și filozofii de valoare, care au generat curente care au stat la baza unor creații în artă, literatură și în societate, cum ar fi Aristotel, Platon , Demostene care au condus la o evoluție pozitivă a omenirii, culminând cu filozofia clasică germană.
Din păcate, ulterior gândirea umană nu a mai putut produce filozofi și filozofii ci doar curente, cum ar fi liberalismul, raționalismul, materialismul sau pozitivismul, marxismul, comunismul, cosmismul post sovietic și trans umanismul care erau vehiculate mai ales în cercurile intelectuale și a lumii artistice. Acestea din urmă au o trăsătură comună și anume prezentarea îmbunătățirii speciei umane prin diverse inginerii genetice (cum ar fi învierea morților în cosmism de exemplu), nemurire, viață lungă și alte aberații. Toate acestea pot părea foarte seducătoare pentru naivi pentru că frica de bază este frica de moarte a oamenilor din toate timpurile. În realitate este vorba de teorii utopice cu scopul de a seduce dar în realitate de a avea putere și control asupra unei populații cu mult diminuată. Acțiunea se bazează pe filozofia trans umanistă a Vestului și ca replică a Estului filozofic, cosmismul, apărută la sfârșitul sec. XX”, a spus Teodor Meleșcanu.
Transumanismul, care țintește către „îmbunătățirea” omului folosind știința și tehnologia, ascunde de fapt intenția elitelor lumii de a-și păstra privilegiile și a menține controlul asupra oamenilor de rând.
„Transumanismul se bazează pe crearea omului nou care este microcipat, upgradat prin tehnologie, pentru a trăi mai mult și pentru a fi sănătos, care ascunde de fapt intenția elitelor de a instaura un control asupra populației care în viziunea elitei (mică numeric) dorește să controleze populația. Se știe că elita mondială, oculta cum i se mai spune, reprezintă un procent infim din populație dar deține peste 80 la sută din bogățiile lumii. Creșterea populației este o amenințare pentru elită ceea ce le provoacă o mare frică. Este vorba despre frica de a pierde controlul asupra populației și de a-și pierde privilegiile. Scopul este de a reduce populația de aproximativ de 8 miliarde pe motiv că resursele planetei sunt limitate, dar în fapt, cum zicea Călin Georgescu, planeta are suficiente resurse pentru o populație dublă față de cea care există acum, dar nu are suficiente resurse pentru lăcomie”, a afirmat Teodor Meleșcanu.
Aceste viziuni utopice nu sunt singulare, ci au existat în numeroase perioade ale istoriei umane, din Renaștere sau până în perioada contemporană.
„Renașterea italiană, epoca „Luminilor” au reprezentat încercări de acest tip. Pe la anul 1890 apar deja doctrine cum ar fi liberalismul, raționalismul, materialismul sau pozitivismul, marxismul, nazismul care erau vehiculate mai ales în cercurile intelectuale și a lumii artistice. Un exemplu foarte cunoscut a fost Revoluția franceză bazată pe libertate egalitate și fraternitate De altfel, toate aceste „viziuni” s-au dovedit a fi neacceptate de societatea umană.
Din fericire, Declarația universală a drepturilor omului, la art. 19 prevede expres că orice om are dreptul la libertatea opiniilor și exprimarea acestui drept. La fel, Constituția României prevede la cap. II, libertatea de exprimare, libertatea conștiinței, dreptul la proprietatea privată, etc. Pe lângă toate acestea, la nivelul țărilor ortodoxe există un filon extrem de important al bisericii care urmează elementele fundamentale ale bisericii bizantine, care a supraviețuit chiar și în perioada comunistă și care a cunoscut un fenomen post-ateist de întoarcere la religie.
De altfel, din istorie rezultă că după fiecare cataclism, fie că este un război, o pandemie sau un dezastru natural de proporții, vor reapărea la iveală ideile oculte și cunoștințele ezoterice care se vor lega de viziuni utopice și revoluționare, indiferent de doctrine.
În realitate, societatea umană este dominată de doi piloni: frica (de moarte, de boală, de sărăcie) și încrederea în existența unei forțe divine superioare din univers, deasupra oamenilor”, a explicat Teodor Meleșcanu.
„În cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos din acest an a fost lansată lucrarea „Covid-19:Marea resetare”, autorii fiind Klaus Schwab și Thierry Malleret. Principala viziune a acestei lucrări pornește de la ideea că multilateralismul haotic și lipsa unei guvernări globale, precum și unele forme de naționalism ridică o serie de probleme. Confruntarea SUA-China poate fi o sursă de dezordine și tulburări care vor putea conduce la dezordine și tulburări cu un deficit de ordine globală. Globalizarea va fi afectată de schimbul de bunuri, servicii, capital și circulația forței de muncă. Probleme cum ar fi pandemiile, schimbările climatice, terorism, comerțul internațional sunt probleme globale. Instituțiile multilaterale devin mai necesare decât oricând.
Tehnologia și digitalizarea vor revoluționa lumea. Automatizarea și robotica vor reconfigura economia. Guvernele vor trebui să se implice mai mult în domeniul economic și să accepte introducerea salariului minim garantat”, a concluzionat liderul umanist.