Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TurdaNews – PPU Câmpia Turzii: De ce acțiunea PNL-ului a fost una populistă, nefundamentată legal și neargumentată profesionist!

Am observat că PNL și domnul Lojigan Dorin a transmis un comunicat de presă, împreună cu aliații conjuncturali (unii dintre ei nemaisusținându-i la începerea campaniei electorale), în care face referire directă la candidatul PPU pentru Primăria Câmpia Turzii, domnul Gal Avram. Nu ne surprinde, pentru că orice om știe că în campania electorală se atacă întotdeauna cel mai bine plasat contracandidat, în acest caz fiind vorba de domnul Gal Avram (conform sondajelor pe care PNL le are și reacționează în baza acelor date).

Însă, PPU nu poate fi acuzat că nu a votat ”reducerea tarifului la apa potabilă”, cum susțin cei de la PNL-ALDE-PMP, cu intenția clară de a manipula. Din nefericire pentru ei, oamenii nu sunt chiar așa de proști cum ar vrea ei.

Cităm ceea ce era în discuție astăzi:

”Art. 1. Se aproba revocarea Hotararii Consiliului Local al municipiului Câmpia Turzii nr. 122/02.10.2013 privind reconfirmarea (ajustarea) tarifelor aferente furnizarii serviciilor de apa si canal, in cadrul Ariei delegarii ADI-Apa Vaii Ariesului, pentru intervalul 2007-2013.

Art. 2. Pana la reglementarea de deplin a procedurii de ajustare si modificare a tarifelor in cadrul ADI-Apa Vaii Ariesului, Municipiul Câmpia Turzii va efectua toate demersurile pentru revenirea la tariful practicat inante de majorarea stabilita prin HCL nr. 122/02.10.2013.”

Practic, se discuta despre revocarea unei hotărâri din anul 2013, pe care au votat-o și consilierii PNL, pe vremea când președinte de ședință era liberalul Haiduc Cristian (documentul poate fi descărcat de pe siteul Primăriei Câmpia Turzii: http://campiaturzii.ro/hcl/2013/hcl_122.pdf), inclusiv domnul Lojigan Dorin. O hotărâre care a intrat în circuitul civil, a produs efecte și nu mai poate fi revocată! În schimb, domnul Gal Avram, cel atacat de Lojigan Dorin și aliații săi, nu a votat acel proiect de hotărâre, prin care s-au majorat tarifele la apă și canal!

Proiectul de hotărâre prezentat mai sus este unul populist și nelegal, motiv pentru care PPU nu putea să-l voteze, deoarece noi am jurat să respectăm legile țării. Nu suntem împotriva reducerii tarifului la apă și canalizare, chiar am solicitat acest lucru și am menționat că sprijinim un demers de acest gen,însă proiectul de hotărâre promovat de liberali a fost întocmit neprofesionist, având grave lacune juridice.

Trebuie să precizăm că nici măcar nu a fost un proiect de hotărâre al liberalilor din Câmpia Turzii, ci a fost doar………………..

VEZI CONTINUAREA PE TURDANEWS.RO