Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

UE validează susținerea PUSL pentru inițiativa cetățenească privind confiscarea averilor ilicite

PUSL, prin europarlamentarul Maria Grapini, a votat în Comisia LIBE din Parlamentul European propunerea de Directivă privind confiscarea averilor ilicite, iar demersul la nivelul UE arată că este cu atât mai justificată susținerea de către umaniști a inițiativei cetățenești privind confiscarea acestor averi.

“Cred că toți românii cinstiți ar trebui să semneze pentru această initiativă, iar Parlamentul trebuie să o voteze cât mai repede și să nu mai aștepte să fie împins de la spate de Directive europene. Este în interesul României să punem capăt acumulării averilor ilicite și să împiedicăm fraudarea bugetului țării. Cu o lege care să prevadă confiscarea averilor acumulate ilicit, se va realiza în viitor și o prevenție legată de combaterea evaziunii fiscale”, a transmis eurodeputatul Grapini.

Proiectul de lege privind confiscarea averilor ilegale susținut de PUSL vine să repare o nedreptate și este răspunsul așteptat de toți românii cinstiți, care și-au plătit mereu taxele și impozitele la stat, în timp ce o altă categorie de români a acumulat averi pe care nu le poate justifica și pentru care nu a fost trasă niciodată la răspundere.

Propunerea de directivă a Parlamentului European şi a Consiliului privind recuperarea şi confiscarea averilor ilicite introduce posibilitatea confiscării temporare a acestora, înainte de încheierea procedurii judiciare, pentru a împiedica astfel înstrăinarea bunurilor.Lavinia Șandru, coordonator comunicare PUSL