Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Umaniștii denunță IPOCRIZIA lui Armand: „Un buget ilegal cap-coadă”

Candidatul Partidului Umanist Social Liberal la Primăria Sectorului 1, Alexandru Pânișoară, specialist în administrație, a desființat bugetul votat marți de Consiliul Local al Sectorului 1, despre care spune că poate fi rezumat într-o frază: ”Asta înseamnă să ai bani și să nu știi ce să faci cu ei”.

Mai mult, proiectul de buget ar fi trebuit în primul rând să fie reavizat, din cauza modificărilor făcute.

”În opinia mea, proiectul de buget a suferit modificări substanțiale și pentru asta ar fi trebuit reavizat, nu aprobat. Dincolo de asta, forma adoptată reflectă dezordinea și incompetența din primărie. Banii sunt aruncați fără noimă pe tot felul de lucrări, pentru pasiunea unuia sau a altuia, nicidecum pentru rezolvarea problemelor sistemice ale orașului, așa cum sunt poluarea, mizeria, traficul, termoficarea, școlile, spitalele și clădirile cu risc seismic.

Nu este niciun proiect de dezvoltare, doar bani pentru reparații și întreținere. Vedem limpede cum Sectorul 1 rămâne codaș la proiecte edilitare de amploare și la cele pentru creșterea calității vieții și a mediului”, a spus Alexandru Pânișoară.

O altă ”ciudățenie” a bugetului de anul acesta

O altă ciudățenie a bugetului de anul acesta sunt numeroasele contradicții ce îl caracterizează.

”Este un talmeș-balmeș”, a explicat urbanistul Alexandru Pânișoară.

Bugetul Sectorului 1 pe anul 2023 a fost aprobat, cu un număr semnificativ de amendamente depuse de consilierii PSD și PNL. În valoare totală de 2,2 miliarde de lei, proiectul de buget a primit 26 de amendamente, însumând aproximativ 200 de milioane de lei.

Bugetul a trecut cu voturile consilierilor liberali și social-democrați, cei care până acum contestaseră mai multe alocări propuse de primarul Clotilde Armand.

Umaniștii denunță IPOCRIZIA lui Armand: „Un buget ilegal cap-coadă”