Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Umaniștii din Timiș: „STOP ABUZURILOR”

PPU (social-liberal) Timiș trage un semnal de alarmă cu privire la decizia Curții Constituționale a României potrivit căreia revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului este neconstituțională. Astfel, umaniștii din Timiș spun „STOP ABUZURILOR”, semnalând că aceste demersuri ale coaliției de guvernare PNL-USR-PLUS-UDMR au încălcat grav Constituția României, precum și standardele de independență ale instituției.

Redăm în continuare mesajul integral al PPU (social-liberal) Timiș:
STOP ABUZURILOR! Curtea Constituțională a decis, în unanimitate, că demiterea Avocatului Poporului este neconstituțională!
PPU (social-liberal) Timiș consideră că, prin decizia Curții Constituționale a României, s-a confirmat faptul că revocarea Avocatului Poporului a fost un abuz grosolan din partea coaliției de guvernare.
Coaliția de guvernare PNL-USR-PLUS-UDMR a încălcat grav Constituția României, standardele de independență ale instituției, atrăgând astfel critici dure din partea Comisiei de la Veneția. Considerăm că, prin această încercare de schimbare eșuată și de politizare a Avocatului Poporului, coaliția de guvernare a încălcat statul de drept și acum este în atenția instituțiilor europene.
Aceste abuzuri ale puterii evidențiază deteriorarea standardelor statului de drept și încălcările drepturilor fundamentale, punând în pericol procesele democratice ale statului.