Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Umaniștii răspund durerii oamenilor

Membrii filialei Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) din Rapoltul Mare, Hunedoara, au pus umăr la umăr și i-au făcut o surpriză de neuitat bătrânului Pătru din localitatea Bobâlna.

Cu mic cu mare, umaniștii și-au unit forțele, transformând mica încăpere în care acesta locuiește într-un cămin cu căldură, sticlă în ferestre, mobilier, îmbrăcăminte și hrană.

„Suntem noi umaniștii, suntem oameni pentru oameni! Nu suntem susținuți din fonduri guvernamentale, nu avem atâta putere pe cât ne-am dori să schimbăm lucrurile așa cum le vedem noi, însă de fiecare dată când reușim să aducem un strop de speranță în sufletul celor din jur, ne încărcăm și cu mai multă ambiție de a face și mai mult!”, au transmis umaniștii din Rapoltul Mare.

Uitat de lume, fără familie și fără venituri, bătrânul Bătru din Bobâlna își duce traiul de pe o zi pe alta: „L-am găsit într-o dezordine de nedescris, cu cartoane în loc de geamuri, așteptând razele soarelui să-i facă puțină lumină în micuța încăpere, energie electrică nu este, zgribulit de frig și nemâncat de trei zile”.

Cu lacrimi în ochi, bătrânul Pătru le-a mulțumit umaniștilor. „Însă ca el mai sunt mulți oameni pentru că defapt aceasta este România normală, acea Românie pe care mulți refuză să o observe! Dorim să schimbăm lucrurile să construim o Românie a oamenilor și să găsim acele proiecte, acele legi pentru oameni, care răspund cerințelor, răspund durerii oamenilor”, a declarat Gheorghe Nicola, președintele filialei umaniste din Rapoltul Mare.

 

Biroul de presă