Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Un Pact Național referitor la criza sanitară!

Dincolo de analizele individuale și de naturalele diferențe de percepții, este evident că Pandemia de Covid19 și consecințele sale de ordin administrativ, sanitar și economic reprezintă cea mai acută amenințare la adresa echilibrului și prosperității întregii umanități.

În aceste condiții, în ciuda mizelor electorale imediate și a rivalităților din societatea românească – în care “moartea caprei vecinului” rămâne pentru unii, sinucigaș și obtuz, mai importantă decât propria supraviețuire – consider că se impune un pact național în privința crizei sanitare care să cuprindă, minim, trei prevederi esențiale:

  1. Transparență totală a activităților de combatere a Pandemiei, desfășurate de liderii politici și administrativi.
  2. Abordări referitoare la Covid19 concentrate pe prevenție și responsabilitate – din partea Opoziției politice, a societății civile și a comunicatorilor publici.
  3. Combaterea fermă a oricăror abuzuri sau dezinformări deliberate.

Acest Pact – asumat deopotrivă de liderii politici, ai societății civile si de instituțiile media – ar constitui un fundament comun pe care se poate construi coeziunea și responsabilitatea socială, afectate grav de cei 10 ani de conflict intern din timpul mandatelor Băsescu.

În confruntarea cu o amenințare globală, ale cărei efecte pe termen mediu și lung sunt încă imprevizibile, apreciez că este esențial să nu ne irosim resursele în confruntări meschine care vulnerabilizează întreaga societate românească.

La termen sau amânate, alegerile locale și parlamentare nu sunt o nouă ocazie la “reîmpărțiri de funcții”, ci o șansă de a consolida progresul României. Pentru a fructifica această oportunitate, este necesar, înainte de toate, să ne asigurăm că națiunea noastră trece cu bine peste Pandemia de Covid19.

 

Un Pact Național referitor la criza sanitară!