Skip to main content
Cele mai noi știri

Ana Loredana Predescu, deputat PUSL de Brașov: Într-o țară încă patriarhală, femeile sunt o categorie vulnerabilă!

By October 27, 2022No Comments

Ana Loredana Predescu, deputat PUSL de Brașov, a vorbit despre situația femeilor din România și despre inițiativa de a forma un grup informal la Parlament, pentru a sprijini drepturile femeilor.
„Într-o țară încă patriarhală, femeile sunt o categorie vulnerabilă!!
Astăzi am avut plăcerea să o întâlnesc pe Andreea Rusu, director executiv al organizației pentru drepturile femeilor, FILIA.
Scopul acestei întâlniri a avut ca punct de plecare constituirea unui grup informal, transpartinic, în cadrul Parlamentului, care să sprijine drepturile femeilor.
S-au arătat interesați colegi parlamentari, deputați și senatori, cu atât mai mult cu cât NU va avea o componență bazată exclusiv pe reprezentante de sex feminin!
Am fost măgulită să aflu că, urmare a activității mele am fost considerată a fi un bun promotor al inițiativelor FILIA.
Pe 21 Noiembrie va avea loc prima întâlnire, ce are ca prim obiectiv depunerea unei declarații “de asumare’” de către toți cei care vor deveni ambasadorii acestui proiect.
De asemenea, vom împărtăși principalele obiective FILIA, asigurarea sănătății reproductive a femeilor si combaterea violenței domestice.
Este necesară educarea, sprijinirea si ocrotirea femeilor care fac parte din medii defavorizate și a căror viață și sănatate psihico-emoțională sunt afectate din lipsa de informare și totodată din lipsa de reglementare eficientă a accesului la metode medicale care au menirea de a le proteja”, a spus Ana Loredana Predescu.

Leave a Reply