Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Caravana Umaniștilor i-a făcut surpriza vieții unui poet senior!

Punte umanistă București-Timișoara

Caravana Umaniștilor, condusă de către Cristian Popescu Piedone și compusă din membri ai PPU (social-liberal) București, a ajuns, joi, 11 aprilie, la Timișoara, pentru a-și prezenta inițiativa cetățenească privitoare la reangajarea pensionarilor României, dar și pentru a sta de vorbă cu locuitorii orașului și ai județului.

Echipa PPU (social-liberal) București a creat pe loc o punte constructivă cu echipa PPU (social-liberal) Timiș, pentru că, dincolo de explicațiile oferite celor care au dorit să le afle, în diferite zone ale Timișoarei, unde a poposit caravana, umaniștii au făcut un gest de suflet pentru…un suflet mare, sensibil și frumos.

Gheorghe Jicărean este un venerabil domn de aproape 92 de ani, poet cu cărți editate, modest și demn. Caravana umanistă i-a făcut, joi, o surpriză, vizitându-l, evident fără să știe, la Casa de Bătrâni de la Buziaș, unde mai stă din când în când, pentru că-i place. Umaniștii lui Cristian Popescu Piedone respectiv ai lui Raoul Gordean (liderul filialei Timiș) au intrat în sala de lectură, cu tort, șampanie, voie bună și un La mulți ani cântat la maxim, efectul fiind unul extraordinar.

„Nu am cuvinte! Mulțumesc din suflet, sunt copleșit de emoție! Îi admir pe umaniști, și nu de acum, le cunosc sufletul și știu câte fac pentru oameni, știu cum sunt ca oameni. E surpriza vieții mele, categoric! Mulțumesc!,” a declarat Gheorghe Jicărean, vizibil emoționat.

Puntea umanistă a devenit una concretă, la Buziaș, pentru că liderii Cristian Popescu Piedone și Raoul Gordean l-au anunțat pe sărbătorit că viitoarea carte, pe care acesta o scrie deja, va fi lansată și editată cu sprijinul PPU (social-liberal) Timiș și București. Bucuria lui Gheorghe Jicărean a devenit așadar, așa cum a declarat, una completă.

Caravana Umaniștilor va sta în Timișoara și Timiș încă două zile.