Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mihaela Mazet Rozor s-a adresat doamnei ministru, Natalia-Elena Intotero

DIASPORA-HEMORAGIA POPORULUI ROMÂN

 

Mihaela Mazet Rozor, Președintele interimar al filialei judeţene Cluj a Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), s-a adresat  joi 11 aprilie doamnei ministru al Românilor de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero printr-o scrisoare în care îşi exprimă ingrijorarea cu privire exodul românilor în străinătate, lipsa programelor care să oprească plecarea acestora, precum şi cu privire la lipsa unei strategii coerente care să determine întoarcerea înapoi în ţară.

În acest sens, Președintele interimar al filialei judeţene Cluj a transmis ministerului un document lansat în discuţie publică pe 28 februarie 2019 şi care conţine o serie de proiecte dedicate românilor stabiliţi cu familiile în afara graniţelor precum şi programe pentru copiii, ai căror părinţi sunt plecaţi să muncească în străinătate.

Astfel Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) propune includerea în strategia Ministerului pentru Românii de Pretutindeni,  mai multe proiecte dintre care precizăm : crearea unor tabere de vară, în România, pentru copiii românilor care trăiesc în străinătate, în cadrul cărora să se ofere lecții de geografie, istorie și în special lecţii de limba română.

Totodată umaniştii propun înființarea şcolilor de duminică, care vor funcţiona pe lângă spaţiile misiunilor diplomatice ale României (ambasade și consulate), şi a Institutului Cultural Român. Prin documentul transmis se propune ca finanțarea acestora să fie asigurată de la bugetul de stat, prin Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

 

 

 

Acestea sunt doar câteva dintre propunerile transmise de către Partidul Puterii Umaniste urmând a se aşteapta răspunsul ministerului dacă aceste propuneri vor fi preluate în Strategia Naţională pentru Români de Pretutindeni.